Ciorbă grecească de perişoare

Printeaza

Ciorbă grecească de perişoare

Ingrediente:Ciorbă grecească de perişoare

  • 500 g carne de vacă
  • 1 kg oase (facultativ)
  • 2 cepe
  • 400 g zarzavat de supă (morcovi, felină, pătrunjel)
  • sare
  • 50 g orez
  • 1 ou
  • 150 g smantană
  • 1 legătură pătrunjel
  • zeamă de lămaie
  • 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri de ulei
  • 3 l apă

 

Mod de preparare:

Oasele se pun la fiert în 3 1 apă, se spumează şi se fierb circa 2 ore, apoi se strecoară. Zarzavatul se taie cuburi mici şi se toacă 1 ceapă.

Se pun la fiert în zeama strecurată sau în apă. Carnea se dă prin maşina de tocat împreună cu o ceapă, apoi se amestecă cu puţin ulei, 1 ou crud, sare, orez şi puţin pătrunjel tocat.

Se formează perişoarele şi se pun cînd ciorba clocoteşte, apoi se fierbe circa 20 minute. Se drege cu 2 gălbenuşuri ameste­cate cu smantană, apoi se pune pătrunjelul tocat (se poate prepara cu 250 g carne de vacă şi 250 g carne de porc).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.