Ciorbă grecească de perişoare
PrinteazaCiorbă grecească de perişoare
- 500 g carne de vacă
- 1 kg oase (facultativ)
- 2 cepe
- 400 g zarzavat de supă (morcovi, felină, pătrunjel)
- sare
- 50 g orez
- 1 ou
- 150 g smantană
- 1 legătură pătrunjel
- zeamă de lămaie
- 2 gălbenuşuri
- 2 linguri de ulei
- 3 l apă
Mod de preparare:
Oasele se pun la fiert în 3 1 apă, se spumează şi se fierb circa 2 ore, apoi se strecoară. Zarzavatul se taie cuburi mici şi se toacă 1 ceapă.
Se pun la fiert în zeama strecurată sau în apă. Carnea se dă prin maşina de tocat împreună cu o ceapă, apoi se amestecă cu puţin ulei, 1 ou crud, sare, orez şi puţin pătrunjel tocat.
Se formează perişoarele şi se pun cînd ciorba clocoteşte, apoi se fierbe circa 20 minute. Se drege cu 2 gălbenuşuri amestecate cu smantană, apoi se pune pătrunjelul tocat (se poate prepara cu 250 g carne de vacă şi 250 g carne de porc).
Pofta buna!