Chec de post
PrinteazaChec de post din: faina, apa, zahar, ulei, zahar vanilat, praf de copt, sare, stafide, nuca, cacao si dulceata.
Ingrediente:
- 1 pahar faina
- 1 pahar apa
- 1 pahar zahar
- 1/2 pahar ulei
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 1 praf de sare
- 50 g stafide
- 70 g nuca macinata
- 30 g cacao
- 2 linguri dulceata
Mod de preparare:
Intr-un vas pui uleiul, zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sare. Amesteci circa 1 minut, apoi adaugi făina.
Amesteci până se încorporează şi obţii o compoziţie omogenă. O împărţi în două boluri.
Intr-unul adaugi stafidele, cacaua şi dulceaţa şi amesteci; în celălalt bol adaugi nuca.
Tapetezi o tavă de cozonac cu hârtie de copt, adaugi compoziţia cu nucă, apoi pe mijloc adaugi compoziţia de cacao.
Presari cu nucă măcinată şi introduci tava în cuptorul încălzit la 160° Celsius. Laşi la copt circa 30-40 de minute.
Chec de post
Pofta buna!