Chec de post

Printeaza

Chec de post din: faina, apa, zahar, ulei, zahar vanilat, praf de copt, sare, stafide, nuca, cacao si dulceata.

Ingrediente:

  • 1 pahar faina
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • 1/2 pahar ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 50 g stafide
  • 70 g nuca macinata
  • 30 g cacao
  • 2 linguri dulceata

 

 

Mod de preparare:

Intr-un vas pui uleiul, zahărul, apa, zahărul vanilat, praful de copt, sare. Amesteci circa 1 minut, apoi adaugi făina.

Amesteci până se încorporează şi obţii o compoziţie omogenă. O împărţi în două boluri.

Intr-unul adaugi stafidele, cacaua şi dulceaţa şi amesteci; în celălalt bol adaugi nuca.

Tapetezi o tavă de cozonac cu hârtie de copt, adaugi compoziţia cu nucă, apoi pe mijloc adaugi compoziţia de cacao.

Presari cu nucă măcinată şi introduci tava în cuptorul încălzit la 160° Celsius. Laşi la copt circa 30-40 de minute.

Chec de post

Chec_de_post

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.