Chiftele prăjite cu garnitură de piure de cartofi
PrinteazaChiftele prăjite cu garnitură de piure de cartofi
- 600 g carne de vită
- 1 ou
- 1/2 ceapă
- sare
- piper
- 2 felii de franzelă
- 120 g făină
- 160g ulei
- 400g cartofi
- 40g unt
- 1 pahar de lapte
Mod de preparare:
Carnea se dă prin maşina de tocat cu ceapa tocată (sau sotată) şi cu franzela muiată şi stoarsă, apoi se amestecă cu 1 ou crud, sare, piper şi o lingură ulei.
Se formează chiftelele (cu mîinile ude), se dau prin făină şi se prăjesc în idei, pe ambele părţi.
Se servesc cu un piure de cartofi sau cu o altă garnitură de cartofi.
Se pot prepara cu 300 g carne de vită şi 300 g carne de porc.
Pofta buna!