Chiftele prăjite cu garnitură de piure de cartofi

Printeaza

Chiftele prăjite cu garnitură de piure de cartofi

Ingrediente:Chiftele prăjite cu garnitură de piure de cartofi

  • 600 g carne de vită
  • 1 ou
  • 1/2 ceapă
  • sare
  • piper
  • 2 felii de franzelă
  • 120 g făină
  • 160g ulei
  • 400g cartofi
  • 40g unt
  • 1 pahar de lapte

 

Mod de preparare:

Carnea se dă prin maşina de tocat cu ceapa tocată (sau sotată) şi cu franzela muiată şi stoarsă, apoi se amestecă cu 1 ou crud, sare, piper şi o lingură ulei.

Se formează chiftelele (cu mîinile ude), se dau prin făină şi se prăjesc în idei, pe ambele părţi.

Se servesc cu un piure de cartofi sau cu o altă garnitură de cartofi.

Se pot prepara cu 300 g carne de vită şi 300 g carne de porc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.