Piept de curcan cu arahide si orez
PrinteazaPiept de curcan cu arahide si orez din: piept de curcan, sare, zahar vanilat, ardei iute, usturoi, ulei, arahide, pesmet, miere, curry iute, orez, suc de lamaie, portocala, compot de piersici, vin si gin.
Ingrediente:
pentru friptura:
- 1 piept de curcan dezosat (800 g)
- sare
- 1 zahar vanilat
- 2 ardei iuti
- 2 catei de usturoi
- ulei
pentru garnitura de arahide:
- 150 g arahide
- 2 linguri ulei
- 1 lingura pesmet
- 1 lingura miere
- 1 lingurita curry iute
pentru garnitura de orez:
- 300 g orez
- sucul de la 1 lamaie
- 1 portocala
- compot de piersici
- 1 lingura miere
- 150 ml vin alb demisec, gin
Mod de preparare:
Pui la fiert orezul călit în prealabil în puţin ulei şi sare. Scurgi piersicile şi le mărunţeşti.
Tai ardeii iuţi pe lung, eliminând seminţele. Cureţi usturoiul şi-l tai în bucăţi mari.
Intre timp, topeşti mierea, caramelizezi piersicile tăiate cubuleţe şi stingi totul cu vinul alb şi cu sucul de portocală. Laşi la foc mic până obţii o cremă consistentă.
La final, parfumezi cu zeama de lămâie şi cu puţin gin.Porţionezi pieptul de curcan, crestezi bucăţile uşor pe ambele părţi şi le condimentezi cu sare şi cu zahăr vanilat.
Prăjeşti carnea timp de 3-4 minute în uleiul încins, alături de ardeiul iute şi de usturoi.
Scoţi feliile de curcan din uleiul picant, le pui într-o tavă şi le dai la cuptor (la foc mic) pentru circa 10 minute.
Din când în când mai torni puţin ulei peste friptură.
Scoţi ardeiul iute şi usturoiul călit, mai adaugi puţin ulei şi prăjeşti arahidele până devin aurii.
Condimentezi cu praful de curry iute şi torni mierea, lăsând să se caramelizeze.
Amesteci orezul fiert cu sosul de piersici şi păstrezi câteva linguriţe pentru decor.
Serveşti friptura garnisită cu arahidele caramelizate, orezul si sosul parfumat.
Piept de curcan cu arahide si orez
Pofta buna!
Pipetul de curcan este unul din preferatele mele!