Piept de curcan cu arahide si orez

Printeaza

Piept de curcan cu arahide si orez din: piept de curcan, sare, zahar vanilat, ardei iute, usturoi, ulei, arahide, pesmet, miere, curry iute, orez, suc de lamaie, portocala, compot de piersici, vin si gin.

 

Ingrediente:

pentru friptura:

  • 1 piept de curcan dezosat (800 g)
  • sare
  • 1 zahar vanilat
  • 2 ardei iuti
  • 2 catei de usturoi
  • ulei

pentru garnitura de arahide:

  • 150 g arahide
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita curry iute

pentru garnitura de orez:

  • 300 g orez
  • sucul de la 1 lamaie
  • 1 portocala
  • compot de piersici
  • 1 lingura miere
  • 150 ml vin alb demisec, gin

 

Mod de preparare:

Pui la fiert orezul călit în prealabil în puţin ulei şi sare. Scurgi piersicile şi le mărunţeşti.

Tai ardeii iuţi pe lung, eliminând seminţele. Cureţi usturoiul şi-l tai în bucăţi mari.

Intre timp, topeşti mierea, caramelizezi piersicile tăiate cubuleţe şi stingi totul cu vinul alb şi cu sucul de portocală. Laşi la foc mic până obţii o cremă consistentă.

La final, parfumezi cu zeama de lămâie şi cu puţin gin.Porţionezi pieptul de curcan, crestezi bucăţile uşor pe ambele părţi şi le condimentezi cu sare şi cu zahăr vanilat.

Prăjeşti carnea timp de 3-4 minute în uleiul încins, alături de ardeiul iute şi de usturoi.

Scoţi feliile de curcan din uleiul picant, le pui într-o tavă şi le dai la cuptor (la foc mic) pentru circa 10 minute.

Din când în când mai torni puţin ulei peste friptură.

Scoţi ardeiul iute şi usturoiul călit, mai adaugi puţin ulei şi prăjeşti arahidele până devin aurii.

Condimentezi cu praful de curry iute şi torni mierea, lăsând să se caramelizeze.

Amesteci orezul fiert cu sosul de piersici şi păstrezi câteva linguriţe pentru decor.

Serveşti friptura garnisită cu arahidele caramelizate, orezul si sosul parfumat.

 

Piept de curcan cu arahide si orez

Piept_de_curcan_cu_arahide_si_orez

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Valentina Tibor

    Pipetul de curcan este unul din preferatele mele!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.