Drob de miel cu verdeata
PrinteazaDrob de miel cu verdeata din: oua, usturoi, ficat de miel, rinichi de miel, plamani de miel, inima de miel, ceapa verde, usturoi verde, ceapa alba, patrunjel si prapure de miel.
Ingrediente:
- 10 buc. oua
- 5 catei de usturoi
- 1 buc. ficat de miel
- 1 pereche de rinichi
- 1 pereche de plamani
- 1 buc. inima
- 1 legatura ceapa verde mare
- 1 legatura mare de usturoi verde
- 1 buc. ceapa alba mare de tot
- 1 legatura mare de patrunjel
- 1 buc. prapure de miel
Mod de preparare:
Incepem prin a macina organele mielului in masina de tocat, dupa ce le-am terminat de macinat, taiem bucati cat mai mici sau le macinam, cozile de la ceapa verde si de la usturoiul verde. Partea alba o lasam de-o parte. Adaugam si catei de usturoi pisati, in acest amestec.
Taiem ceapa mare marunt si o punem la calit in wok alaturi de partea alba ramasa de la cozile de usturoi si ceapa. Cand ceapa si usturoiul prind o nunata translucida, adaugam si organele macinate si le lasam sa se caleasca vre-o 10 minute. Punem 5 oua la fiert, dupa care le taiem marunt cu cutitul.
Luam wok-ul cu organele dupa foc si le lasam sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit, adaugam ouale fierte taiate marunt, dar si 5 oua crude, pentru a lega compozitia. Ungem o tava de chec cu putina untura, intindem prapurele pe tava si adaugam compozitia, o acoperim cat mai bine cu marginile de la prapure si o dam la cuptor. A stat la cuptor 1 ora jumate.
Pofta buna!