Turnedouri la grătar cu garnitură de coşuleţe de foitaj cu ciuperci, cartofi prăjiţi şi sos bernez
PrinteazaTurnedouri la grătar cu garnitură de coşuleţe de foitaj cu ciuperci, cartofi prăjiţi şi sos bernez
- 1,400 kg muşchi de vacă
- 6 coşuleţe din foitaj
- 6 crutoane prăjite
- 300 g ciuperci
- sare
- piper
- 2 linguri de smantană
- 400 g mazăre
- 300 g cartofi noi
- 100 g unt
- ulei pentru prăjit cartofi
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare:
Turnedourile se taie şi se frig pe grătar.
Se aşază pe un platou pe crutoane şi se garnisesc cu coşuleţe din foitaj umplute cu ciuperci (prăjite în unt, amestecate cu smîntînă şi mărar tocat), mazăre sote, cu unt, verdeaţă tocată şi cartofi noi prăjiţi în ulei.
Separat la sosieră se serveşte sos „bernez”.
Pofta buna!