Rulouri de pui cu varza de Bruxelles
PrinteazaRulouri de pui cu varza de Bruxelles din: piept de pui, patrunjel verde, busuioc, sunca de praga, oua, varza de bruxelles, morcov, vin alb, ulei, sare si piper.
- 600 g piept de pui
- 1 legatura de patrunjel verde
- 2 crengte de busuioc
- 100 g sunca de Praga
- 2 oua
- 150 g varza de Bruxelles
- 1 morcov
- 200 ml vin alb
- 4 linguri cu ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală bine pieptul de pui, apoi tamponează-l cu un şervet absorbant. Taie bucata de carne în trei şi condimenteaz-o pe toate părţile cu sare şi piper. Bagă fiecare felie de carne într-o punguţă şi bate-o uşor cu ciocanul de şniţele.
Separat, pune ouăle la fiert în apă (ca să nu le crape coaja, adaugă o lingură cu sare), Taie şunca de Praga în felii subţiri şi toacă mărunt pătrunjelul. Pune pe bucata de carne câte două felii de şuncă de Praga, o jumătate de ou şi pătrunjel tocat.
Ruleaza si leaga cu ata de bucatarie sau prinde cu scobitori. Incinge uleiul într-o tigaie. Adaugă rulourile de pui împreună cu varza-de-Bruxelles şi morcovul tăiat rondele. Când carnea începe să-şi schimbe culoarea, stinge cu vin, acoperă şi lasă să se înăbuşe.
Rulouri de pui cu varza de Bruxelles
Pofta buna!