Potarnichi fripte

Printeaza

Potarnichi fripte

Ingrediente:

  • 3 potîrnichi
  • 50 g slănină
  • 50 g unt
  • apă
  • sare
  • pi­per
  • 5 linguri smintîna

Mod de preparare:

Potarnichi fripte: Pîrlim potîrnichile, le curăţăm de intes­tine printr-o deschizătură făcută la gît, le spălăm şi după ce le învelim în slă­nină, le legăm.

Apoi le sărăm pe di­năuntru şi le frigem cu 15-20 minute înainte de masă, aşezîndu-le pe spate în unt fierbinte, într-o cratiţă adîncă, în care adăugăm apă cît trebuie.

Apoi scoatem aţele şi tăiem potîrnichi­le în două. In cratiţa în care s-au fript păsările, facem un sos de smîntînă, pe care îl turnăm peste potîrnichile aşezate pe farfurie. La fel se frige ierunca.

 

Pofta buna!

 

Gulaș Unguresc Traditional cu Cartofi

Gulaș Unguresc Traditional cu Cartofi din: carne de vita, ceapa, usturoi, ulei de floarea soarelui, faina, boia de ardei, cimbru, foi de dafin, supa, cartofi, rosii, sare, piper, smantana, patrunjel. Gulașul unguresc este un fel tradițional de mâncare din bucătăria maghiară și este apreciat în întreaga lume pentru gustul său bogat și aromele îmbietoare. Ingrediente: […]

Croissant cu Unt – Rețeta Autentică si Usor de Preparat

Croissant cu Unt – Rețeta Autentică si Usor de Preparat din: faina, sare, zahar, drojdie, lapte, unt, ou. Croissantul cu unt, cunoscut și sub numele de “croissant au beurre” în limba franceză, este unul dintre cele mai emblematice produse de patiserie din Franța și din întreaga lume. Această rețetă clasică de croissant cu unt îți […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.