Potarnichi fripte

Printeaza

Potarnichi fripte

Ingrediente:Potarnichi fripte

  • 3 potîrnichi
  • 50 g slănină
  • 50 g unt
  • apă
  • sare
  • pi­per
  • 5 linguri smintîna

Mod de preparare:

Pîrlim potîrnichile, le curăţăm de intes­tine printr-o deschizătură făcută la gît, le spălăm şi după ce le învelim în slă­nină, le legăm. Apoi le sărăm pe di­năuntru şi le frigem cu 15-20 minute înainte de masă, aşezîndu-le pe spate în unt fierbinte, într-o cratiţă adîncă, în care adăugăm apă cît trebuie.

Apoi scoatem aţele şi tăiem potîrnichi­le în două. In cratiţa în care s-au fript păsările, facem un sos de smîntînă, pe care îl turnăm peste potîrnichile aşezate pe farfurie. La fel se frige ierunca.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.