Potarnichi fripte
PrinteazaPotarnichi fripte
- 3 potîrnichi
- 50 g slănină
- 50 g unt
- apă
- sare
- piper
- 5 linguri smintîna
Mod de preparare:
Pîrlim potîrnichile, le curăţăm de intestine printr-o deschizătură făcută la gît, le spălăm şi după ce le învelim în slănină, le legăm. Apoi le sărăm pe dinăuntru şi le frigem cu 15-20 minute înainte de masă, aşezîndu-le pe spate în unt fierbinte, într-o cratiţă adîncă, în care adăugăm apă cît trebuie.
Apoi scoatem aţele şi tăiem potîrnichile în două. In cratiţa în care s-au fript păsările, facem un sos de smîntînă, pe care îl turnăm peste potîrnichile aşezate pe farfurie. La fel se frige ierunca.
Pofta buna!