Cartofi prajiti

Printeaza

Cartofi prajiti

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • grăsime încinsă
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Cartofi prajiti: Cartofii se prăjesc în unt sau în gră­sime încinsă. In unt putem prăji atît car­tofii cruzi, cît şi cei fierţi cu coajă şi apoi curăţaţi. Cartofii fierţi, curăţaţi de coajă, se sfărîmă însă la prăjit, pierzînd astfel forma.

Grăsimea în care prăjim atît cartofii cruzi, cît şi fierţi, trebuie să fie în can­titate mare şi bine încinsă.

Altfel cartofii se lipesc de tigaie şi se sfărîmă. Din cînd în cînd scuturăm tigaia de coadă sau a- mestecăm cartofii cu cuţitul.

Tăiem cartofii, apoi îi zvîntăm bine în­tr-un şervet. Altfel lasă apă şi răcesc grăsimea, căpătînd culoare cenuşie urîtă.

Ca să nu iasă sbîrcite feliile de cartofi, la început le opărim în grăsime încinsă şi, cînd se ridică la suprafaţă, le scoatem, le sărăm şi imediat le punem pentru a doua oară în grăsime.

Cartofii sînt gata cînd se rumenesc. Ii scoatem din grăsimea încinsă, îi punem pe o hîrtie albă, într-o tavă, pentru a în­depărta grăsimea. Ii ţinem la căldură.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.