Cartofi prajiti
PrinteazaCartofi prajiti
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- grăsime încinsă
- sare
Mod de preparare:
Cartofi prajiti: Cartofii se prăjesc în unt sau în grăsime încinsă. In unt putem prăji atît cartofii cruzi, cît şi cei fierţi cu coajă şi apoi curăţaţi. Cartofii fierţi, curăţaţi de coajă, se sfărîmă însă la prăjit, pierzînd astfel forma.
Grăsimea în care prăjim atît cartofii cruzi, cît şi fierţi, trebuie să fie în cantitate mare şi bine încinsă.
Altfel cartofii se lipesc de tigaie şi se sfărîmă. Din cînd în cînd scuturăm tigaia de coadă sau a- mestecăm cartofii cu cuţitul.
Tăiem cartofii, apoi îi zvîntăm bine într-un şervet. Altfel lasă apă şi răcesc grăsimea, căpătînd culoare cenuşie urîtă.
Ca să nu iasă sbîrcite feliile de cartofi, la început le opărim în grăsime încinsă şi, cînd se ridică la suprafaţă, le scoatem, le sărăm şi imediat le punem pentru a doua oară în grăsime.
Cartofii sînt gata cînd se rumenesc. Ii scoatem din grăsimea încinsă, îi punem pe o hîrtie albă, într-o tavă, pentru a îndepărta grăsimea. Ii ţinem la căldură.
Pofta buna!