Bame a la grec
PrinteazaBame a la grec
- 750 g bame
- 125 g ulei
- 125 g ceapă
- 400 g roşii
- aguridă sau otet
- 1/2 linguriţă făină
- 1 ardei
- 1/2 lămîie
- zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pregătim bamele ca pentru pui cu bame. Le prăjim puţin în ulei, punem ardei gras, mare, tăiat şi îl prăjim împreună cu bamele.
Prăjim ceapa pînă se îngălbeneşte, stingem cu apă, o trecem prin sită şi o turnăm peste bame în cratiţă.
Rumenim roşiile, lăsîndu-le să fiarbă în ulei şi în zeama lor ; apoi le strecurăm deasupra bamelor.
Facem un rîntaş puţin galben, îl stingem cu zeamă de bame şi îl turnăm în cratiţă.
Luăm puţină zeamă din fiertură, o amestecăm cu puţin zahăr şi piper şi o punem de asemenea peste bame.
Lăsăm să fiarbă cratiţa descoperit. Potrivim sarea. Scădem sosul pînă rămîne puţin ; dacă nu este destul de acru, punem zeamă de lămîie.
Lăsăm mîncarea să se răcorească în cratiţă. Amestecăm ulei crud cu puţină zeamă de aguridă sau cu oţet şi turnăm peste bame. Apoi aşezăm pe farfurie.
Pofta buna!