Bame a la grec

Printeaza

Bame a la grec

Ingrediente:Bame a la grec

  • 750 g bame
  • 125 g ulei
  • 125 g ceapă
  • 400 g roşii
  • aguridă sau otet
  • 1/2 linguriţă făină
  • 1 ardei
  • 1/2 lă­mîie
  • zahăr
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pregătim bamele ca pentru pui cu ba­me. Le prăjim puţin în ulei, pu­nem ardei gras, mare, tăiat şi îl prăjim împreună cu bamele.

Prăjim ceapa pînă se îngălbeneşte, stin­gem cu apă, o trecem prin sită şi o tur­năm peste bame în cratiţă.

Rumenim roşiile, lăsîndu-le să fiarbă în ulei şi în zeama lor ; apoi le strecurăm deasupra bamelor.

Facem un rîntaş puţin galben, îl stin­gem cu zeamă de bame şi îl turnăm în cratiţă.

Luăm puţină zeamă din fiertură, o amestecăm cu puţin zahăr şi piper şi o punem de asemenea peste bame.

Lăsăm să fiarbă cratiţa descoperit. Po­trivim sarea. Scădem sosul pînă rămîne puţin ; dacă nu este destul de acru, pu­nem zeamă de lămîie.

Lăsăm mîncarea să se răcorească în cratiţă. Amestecăm ulei crud cu puţină zeamă de aguridă sau cu oţet şi turnăm peste bame. Apoi aşezăm pe farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.