Tocanita cu faina de porumb si carne de porc
PrinteazaO reteta delicioasa de tocanita cu:carne de porc, branza de oi, usturoi, faina de porumb, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g carne de porc mai grasă
- 100 g brânză de oi sărată
- 2 căciuli de usturoi
- 1 kg făină de porumb
- 100 ml ulei sau 2 linguri de untură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă mai înaltă pui carnea tăiată cubuleţe, 500 ml apă şi puţină sare. Laşi totul să fiarbă până scade apa. între timp, pui într- o oală 11 de apă şi 2 linguriţe de sare. După un timp, apa din cratiţa cu carne o să scadă, iar carnea va începe să se prăjească.
Adaugi atunci uleiul sau untura. Cât timp se prăjeşte carnea, adaugi în apa pusă la fiert 400 g de făină de porumb şi laşi să fiarbă 2-3 minute.
Când carnea e prăjită, adaugi cu polonicul amestecul obţinut, peste carne şi laşi 5 minute pe foc, după care, la final, adaugi usturoiul pisat şi brânza dată pe răzătoarea mică. Pui sare şi piper după gust.
Din restul de făină faci o mămăliguţă şi serveşti tocăniţa cu mămăligă caldă. Este o mâncare săţioasă şi destul de uşoară, bună pentru un prânz sau o cină în familie.
Pofta buna!