Tocanita cu faina de porumb si carne de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de tocanita cu:carne de porc, branza de oi, usturoi, faina de porumb, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g carne de porc mai grasă
  • 100 g brânză de oi sărată
  • 2 căciuli de usturoi
  • 1 kg făină de porumb
  • 100 ml ulei sau 2 linguri de untură
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă mai înaltă pui carnea tăiată cubuleţe, 500 ml apă şi puţină sare. Laşi totul să fiarbă până scade apa. între timp, pui într- o oală 11 de apă şi 2 linguriţe de sare. După un timp, apa din cratiţa cu carne o să scadă, iar carnea va începe să se prăjească.

Adaugi atunci uleiul sau untura. Cât timp se prăjeşte carnea, adaugi în apa pusă la fiert 400 g de făină de porumb şi laşi să fiarbă 2-3 minute.

Când carnea e prăjită, adaugi cu polonicul amestecul obţinut, peste carne şi laşi 5 minute pe foc, după care, la final, adaugi usturoiul pisat şi brânza dată pe răzătoarea mică. Pui sare şi piper după gust.

Din restul de făină faci o mămăliguţă şi serveşti tocăniţa cu mămăligă caldă. Este o mâncare săţioasă şi destul de uşoară, bună pentru un prânz sau o cină în familie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.