Friptura de miel in vin
PrinteazaFriptura de miel in vin din: pulpa de miel, vin, otet, usturoi, mustar, unt, cimbru, rozmarin, tarhon, nucsoara si sare.
- 1 pulpa de miel
- 250 ml vin
- 2 linguri cu otet
- 10 catei de usturoi
- 2 linguri cu mustar
- 50 g unt
- cimbru
- rozmarin
- tarhon
- nucsoara
- sare
Mod de preparare:
Curata usturoiul, piseaza cinci catei, iar pe ceilalti taie-i in jumatate. Unge carnea cu otet pentru a diminua mirosul, apoi cresteaz-o din loc in loc si infige bucati de usturoi si frunze de rozmarin proaspat. Stropeste pulpa cu vinul, apoi pune untul la topit si unge carnea.
Asaza mielul intr-o tava de copt si pregateste condimentele. Amesteca usturoiul pisat cu cimbrul, rozmarinul, tarhonul, nucsoara macinata, mustarul si sare. Unge carnea pe toate partile cu aceasta pasta, roarna o cana cu apa in tava si da la cuptor, la foc mediu.
Din cand in cand, fie intoarce pulpa, fie stropeste-o cu zeama ce s-a format in tava. tine friptura la cuptor o ora.
Friptura de miel in vin
Pofta buna!