Friptura de miel in vin

Printeaza

Friptura de miel in vin din: pulpa de miel, vin, otet, usturoi, mustar, unt, cimbru, rozmarin, tarhon, nucsoara si sare.

Ingrediente:Friptura_de_miel_in_vin

  • 1 pulpa de miel
  • 250 ml vin
  • 2 linguri cu otet
  • 10 catei de usturoi
  • 2 linguri cu mustar
  • 50 g unt
  • cimbru
  • rozmarin
  • tarhon
  • nucsoara
  • sare

 

Mod de preparare:

Curata usturoiul, piseaza cinci catei, iar pe ceilalti taie-i in jumatate. Unge carnea cu otet pentru a diminua mirosul, apoi cresteaz-o din loc in loc si infige bucati de usturoi si frunze de rozmarin proaspat. Stropeste pulpa cu vinul, apoi pune untul la topit si unge carnea.

Asaza mielul intr-o tava de copt si pregateste condimentele. Amesteca usturoiul pisat cu cimbrul, rozmarinul, tarhonul, nucsoara macinata, mustarul si sare. Unge carnea pe toate partile cu aceasta pasta, roarna o cana cu apa in tava si da la cuptor, la foc mediu.

Din cand in cand, fie intoarce pulpa, fie stropeste-o cu zeama ce s-a format in tava. tine friptura la cuptor o ora.

Friptura de miel in vin

Friptura_de_miel_in_vin

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.