Gem de visine cu anason din: visine, zahar, lamaie, anason. Ingrediente: 3 kg vişine 1,5 kg zahăr 1/2 lămâie 1 stelută anason Mod de preparare: Se spală vişinele, se scot sâmburii şi pulpa se dă prin maşina de tocat. Se pune pulpa de vişine pe foc împreună cu zahărul şi anasonul. După ce […]
Gem de caise decojite
PrinteazaGem de caise decojite din: caise, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 1 kg caise
- 600 g zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare:
Speli caisele, le cureţi de pieliţe şi le scoţi sâmburii.
Le pui într-o cratiţă, torni peste ele zahărul şi le fierbi la foc domol până se topeşte zahărul. Dai apoi focul mai mare şi adaugi zeama de lămâie.
Amesteci mereu cu o lingură de lemn ca să nu se prindă dulceaţa.
Când s-a legat siropul, iei cratiţa de pe foc şi o acoperi cu un şervet curat, umezit în apă.
După ce s-a răcit puţin gemul, îl torni în borcane pe care le acoperi cu un şervet umed până se răceşte complet.
Le legi bine cu hârtie pergament sau cu celofan.
Gem de caise decojite
Poftă bună!
Poate iti place si:
Gem de prune cu lamaie
Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]
Gem de zmeura cu ghimbir
Gem de zmeura cu ghimbir din: zmeura, miere, ghimbir. Ingrediente: 4 kg zmeură 50 g ghimbir 2,5 kg miere Mod de preparare: Se curăţă şi se spală zmeura. Se pregăteşte un vas în care se pune zmeura, se adaugă mierea peste ea, se amestecă bine şi se lasă să stea la macerat […]
Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir
Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir din: dovlcei, apa, zahar, lamai, gelifiant, ghimbir. Ingrediente: 1,25 kg dovlecei curăţaţi 100 ml apă 350 g zahăr 2 lămâi 1 plic gelifiant super 3 în 1 1 linguriţă ghimbir măcinat Mod de preparare: Dovlecelul se taie cuburi mici şi se fierbe în apă. Apoi se adaugă […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- gem de piersici decojite