Gem de caise decojite

Printeaza

Gem de caise decojite din: caise, zahar, zeama de lamaie.Gem de caise decojite

Ingrediente:

  • 1 kg caise
  • 600 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

 

 

Mod de preparare:

Speli caisele, le cureţi de pieliţe şi le scoţi sâmburii.

Le pui într-o cratiţă, torni peste ele zahărul şi le fierbi la foc domol până se topeşte zahărul. Dai apoi focul mai mare şi adaugi zeama de lămâie.

Amesteci mereu cu o lingură de lemn ca să nu se prindă dulceaţa.

Când s-a legat siropul, iei cratiţa de pe foc şi o acoperi cu un şervet curat, umezit în apă.

După ce s-a răcit puţin gemul, îl torni în borcane pe care le acoperi cu un şervet umed până se răceşte complet.

Le legi bine cu hârtie pergament sau cu celofan.

Gem de caise decojite

Gem de caise decojite

Poftă bună!


 

Poate iti place si:

Gem de visine cu anason

Gem de visine cu anason

Gem de visine cu anason din: visine, zahar, lamaie, anason. Ingrediente: 3 kg vişine 1,5 kg zahăr 1/2 lămâie 1 stelută anason     Mod de preparare: Se spală vişinele, se scot sâmburii şi pulpa se dă prin maşina de tocat. Se pune pulpa de vişine pe foc împreună cu zahărul şi anasonul. După ce […]

Prune in sirop de rozmarin

Gem de prune cu lamaie 

Gem de prune cu lamaie din: prune, zahar, lamaie. Ingrediente: 5 kg prune 1 kg zahăr 1 lămâie       Mod de preparare: Prunele se spală bine şi li se scot sâmburii. Se aşază într-o oală un rând de prune, unul de zahăr şi se ţine la frigider până a doua zi. Se pune a […]

 

Gem de zmeura cu ghimbir

Gem de zmeura cu ghimbir

Gem de zmeura cu ghimbir din: zmeura, miere, ghimbir. Ingrediente: 4 kg zmeură 50 g ghimbir 2,5 kg miere       Mod de preparare: Se curăţă şi se spală zmeura. Se pregăteşte un vas în care se pune zmeura, se adaugă mierea peste ea, se amestecă bine şi se lasă să stea la macerat […]

Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir

Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir

Gem de dovlecel cu lamaie si ghimbir din: dovlcei, apa, zahar, lamai, gelifiant, ghimbir. Ingrediente: 1,25 kg dovlecei curăţaţi 100 ml apă 350 g zahăr 2 lămâi 1 plic gelifiant super 3 în 1 1 linguriţă ghimbir măcinat   Mod de preparare: Dovlecelul se taie cuburi mici şi se fierbe în apă. Apoi se adaugă […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • gem de piersici decojite

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.