Ciorbe pentru masa de Paşti
Printeaza
Ciorbe pentru masa de Paşti:
Ciorba de miel cu tarhon
Ciorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare Mod de preparare: Punem carnea la…
Ciorba de gaina cu ardei iute murat
Ciorba de gaina cu ardei iute murat din: gaina, morcovi, radacina de telina, radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, galbenusuri, supa de gaina, smantana, otet, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina fiarta 2 morcovi 1 telina – radacina 1 patrunjel -radacina 1 ardei capia sau ardei iuti -murati 7 catei de usturoi 3 galbenusuri 2…
Borş de legume cu verdeata
Borş de legume cu verdeata din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapa verde, ulei, rosii, marar, patrunjel, leustean, sare si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2 cartofi 1 dovlecel 2 ardei grasi 1 legatura ceapa verde 3 linguri ulei 3-4 rosii mari cate 1/2 legatura marar, patrunjel…
Ciorbă de pui cu legume si patrunjel
Ciorbă de pui cu legume si patrunjel din: carne de pui, telina, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, bors, iaurt, ou, sare, cimbru si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g carne de pui (aripi sau pulpe) 2 teline mari 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 1 lingura orez 2 linguri ulei bors dupa gust 2 linguri iaurt…
Reteta zilei: Ciorba ardeleneasca de vita
Ciorba ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina, patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de vita 1 pastarnac 2 morcovi 1/2 telina 1 radacina patrunjel 1 ardei 2 cepe 1 cana mazare 5 cartofi 1 cana bors sau zeama de varza…
Ciorba de peste cu cartofi
Ciorba de peste cu cartofi din: peste, morcovi, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, radacina de patrunjel, leustean, ardei iute, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg peste 2 morcovi 2 cepe 4 cartofi 3 rosii 1 ardei gras mic 1 radacina de patrunjel 1 legatura de leustean 1 ardei iute 1 legatura de marar sare…
Bors de urzici cu orez si praz
Bors de urzici cu orez si praz din: urzici, usturoi, praz, orez, bors, marar, leustean, sare, piper si hrean. Ingrediente: 500 g urzici 1 căpățână mică usturoi 500 g praz 1 lingură orez 1 l borș mărar proaspăt leuștean proaspăt sare piper 1 linguriță hrean ras Mod de preparare: Se spală bine urzicile, se…
Ciorbă de porc cu zeamă acra de varză
Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute
Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute din: praz, afumatura, morcovi, patrunjel, telina, zeama de varza, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati praz 200 g afumatura 2 morcovi 2 radacini patrunjel o radacina telina zeama de varza 2 linguri ulei sare Mod de preparare: Prazul curăţat şi tăiat rondele se opăreşt 5 minute…
Bors cu perisoare de pasare
Bors cu perisoare de pasare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 600-700 g piept de gaina 1 ou 2 linguri orez 1 ceapa 2 morcovi 1 telina mica rasa 3-4 cartofi 1 ardei gras 1 legatura leustean 500 ml bors fiert separat sare…
Ciorba de vacuta cu gulii
Ciorba de porc cu cimbru
Ciorba de sfecla cu iaurt
Retete culinare: Ciorba radauteana
Ciorba radauteana din: piept de pui, sare, morcovi, ceapa, piper, ardei, telina, pastarnac, ulei, usturoi, smantana, galbenusuri, otet si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 2 morcovi 1-2 cepe piper un ardei o telina mica un pastarnac 1-2 lingurite ulei o capatana de usturoi 200 ml smantana pentru gatit 2 galbenusuri 3-4 linguri…
Ciorbă de fasole cu afumatura
Ciorbă de fasole cu afumatura din: unt, ceapa, usturoi, chimen, boabe de fasole rosie, rosii decojite, pulpa de dovleac, otet de vin alb, sare, piper, seminte de dovleac si oregano. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi curăţaţi 1 linguriţă chimen măcinat 2 conserve boabe de fasole roşie 1 conservă roşii decojite…
Ciorba de perisoare cu legume si verdeata
Ciorba de perisoare cu legume si verdeata din: amestec de carne tocata, morcov, patrunjel, cartof, orez, ceapa, ou, bors, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g amestec de carne tocata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 cartof 2 linguri cu orez 2 cepe 1 ou 1 cana cu bors sare piper ulei verdeata…
Ciorba de porc
Ciorba de porc din: burta de porc, ceapa, ardei gras, morcovi, radacina de telina, patrunjel, rosii in bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente: 800 g burta de porc o ceapa mare un ardei gras verde un ardei gras rosu 2 morcovi o felie radacina telina o radacina patrunjel o cutie rosii in bulion 1/2…
Ciorbita de fasole
Ciorbita de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, boia dulce, boia iute, bors, patrunjel si leustean. Ingrediente: 400 g fasole uscata o ceapa rosie 2-3 fire ceapa 3 ardei 2 morcovi sare piper boia dulce boia iute 100 ml bors o legatura patrunjel 3-4 frunze leustean Mod de preparare:…
Ciorba frantuzeasca cu zarzavat si pui
Ciorba frantuzeasca cu zarzavat si pui din: morcov, patrunjel verde, telina, praz, ceapa, varza, copane de pui, mazare, salata, unt, zahar, sare si bulion. Ingrediente: 1 morcov mare 1 legatura patrunjel verde 1/2 telina 1 praz 1 ceapa 1/4 varza mica 3 copane mici de pui sau aripi si maruntaie mazare 1 salata mica 1/2…
Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel
Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel din: cartofi, ceapa alba, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean, patrunjel verde, piper si ulei. Ingrediente: 2 cartofi o ceapa alba 500 ml bors un dovlecel 2 morcovi o telina 100 g fasole verde 2 ardei 6 rosii 4-5 frunze varza alba…
Borş cu sfeclă roşie si manzat
Borş cu sfeclă roşie si manzat din: sfecla rosie, carne de manzat, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, varza rosie, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi, ulei extravirgin, zahar tos, pasta de rosii, zeama de lamaie, smantana, faina si patrunjel. Ingrediente: 400 g sfecla rosie 300 g carne de manzat 1 ceapa rosie 2 bucati…
Ciorba de carnati cu tarhon
Ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura orez 200 g iaurt…
Ciorbă ţărănească din Maramureş
Ciorbă ţărănească din Maramureş din: costita afumata de porc, carnati afumati de casa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel, telina, frunze de telina, leustean, ardei, ardei iute, cartofi, fasole verde, mazare verde, varza dulce, sare, piper, boia de ardei, galbenus si smantana. Ingrediente: 250 g costita afumata de porc de casa 250 g…
Bors de vita cu legume
Bors de pui cu legume
Bors de pui cu legume din: tacamuri de pui, morcov, pastarnac, ceapa, cartofi, pastai de fasole, rosii, sare, bors si patrunjel. Ingrediente: tacamuri de pui 1 morcov 1 pastarnac 1 cepa 2 cartofi cateva pastai de fasole 2 rosii sare 1 litru de bors patrunjel Mod de preparare: Cureţi legumele, pui ceapa cu 2…
Reteta zilei: Ciorba cu oase de porc
Ciorba cu oase de porc din: oase de porc, morcovi, ardei, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, bulion, zeama de varza, patrunjel si sare. 1kg oase de porc 2 morcovi 1 ardei rosu o telina medie 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 2 cepe 150ml bulion 400 ml zeama de varza patrunjel sare Mod de…
Ciorba de vitel cu smantana
Ciorba de vitel cu smantana din: piept de vitel, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, tarhon, sare si unt. Ingrediente: 1 kg piept de vitel 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 linguri cu orez 1 l bors 1 galbenus 50 ml smantana tarhon sare unt Mod…
Ciorbă de varză acră
Ciorbă de varză acră din: varza acra, afumatura, cartofi, ardei gras, rosii in bulion, varza, marar si ulei. Ingrediente: 1/2 varza acra 250 g afumatura 4 cartofi un morocv un ardei gras o cutie mica rosii in bulion un litru zeama de varza 1/2 legatura marar o lingura ulei Mod de preparare: In ulei…
Ciorbă de curcan
Ciorbă de curcan din: aripi de curcan, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, telina, rosii, ceapa, pasta de tomate, ardei gras, leustean, patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 3 aripi de curcan 2 morcovi 2 cartofi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 telina mica 3 rosii 2 cepe 2 linguri cu…
Ciorbă de varză cu paprica
Ciorbă de varză cu paprica din: cartofi, ceapa, ulei de rapita, supa, ardei grasi, rosii, boia dulce, sare, piper, boabe de ienupar, usturoi si varza murata. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei de rapita 500 ml supa 2 ardei rgasi rosii 1 conserva rosii (850 ml) 2 linguri boia dulce (paprica) sare…
Ciorbă ca în Bihor
Ciorbă ca în Bihor din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g albitura ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2 oua 100 g ardei gras 100…
Ciorba de fasole cu ciolan
Ciorba de fasole cu ciolan din: fasole boabe, ciolan, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ardei, pasta de rosii, tarhon, cimbru si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 1 ciolan (poate fi si afumat) 1 ceapa 1-2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac 1/2 ardei pasta de rosii tahgon cimbru sare Mod de preparare: Pui fasolea la…
Ciorba moldoveneasca cu carne de porc
Ciorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata
Ciorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata din: apa, cartofi, oase afumate, morcovi, patrunjel, pastarnac, bors si bulion. Ingrediente: 5-6 l apa 500 g cartofi oase afumate (cu carne) 3-4 morcovi 2 bucati patrunjel 1 pastarnac sau 1 telina mica bors dupa gust 2-3 linguri bulion Mod de preparare: Fierbi întâi carnea afumată (oasele).…
Caldeirada
Caldeirada din: peste, miez de scoici, cozi de creveti, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ardei iute, boia dulce, ulei de masline, rachiu, patrunjel, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 1,5 kg peste marunt, albitura (aterina, guvid, babusca sau oblete) 3-4 kg peste mare si de mare, ales (chefal, ton, dorada, peste sabie sau anghila) 300…
Ciorba de mazare
Ciorba de mazare din: os de porc, mazare, ceapa, telina, morcov, pastarnac, cuscus, bors, verdeata, condimente si piper. Ingrediente: 1 os de porc cu mai multa carne sau costita 200 g mazare congelata 1 ceapa 50 g telina 1 morcov 1 pastarnac 4 linguri cuscus bors dupa gust verdeata: patrunjel, leustean, marar condimente piper …
Ciorba de ciuperci cu carnati picanti
Ciorba de ciuperci cu carnati picanti din: ciuperci, ceapa, usturoi morcovi, sare, piper, unt, faina, carnati picanti, telina si patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura ceapa 2 catei usturoi 3 morocvi sare piper 50 g unt o lingura faina 2 carnati picanti o telina cu frunze o legatura patrunjel Mod de preparare: Se curăţă…
Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt
Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt din: dovlecei, ulei de masline, ceapa verde, morcovi, marar, patrunjel, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3-4 linguri ulei de masline 2-3 legaturi ceapa verde o legatura morcovi o legatura marar o legatura patrunjel zeama de la 1-2 lamai 300 ml iaurt sare piper…
Ciorbă de vită cu perişoare
Ciorba de ceapa
Ciorba de ceapa din: ceapa alba, ceapa rosie, telina, ardei, morcovi, sare, piper, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, slanina afumata, bagheta integrala, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: 6 cepe albe 1-2 cepe rosii o telina un ardei 2 morcovi sare piper boabe 100 g seminte de floarea soarelui o lingurita ulei de masline…
Ciorba de curcan a la grec
Ciorba de curcan a la grec din: carne de curcan, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei rgas verde, ulei, smantana fermentata, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de curcan 2 cepe 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 ardei gras verde 50 ml ulei 300 ml smantana fermentata 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper…
Zăruscă ciobănească
Zăruscă ciobănească din: cartofi, ceapa, usturoi, zer, pastarnac, marar verde, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 350 g cartofi 1 ceapa mare 1 legatura usturoi verde 1 litru zer 1 radacina pastarnac 1 radacina patrunjel 1 legatura marar verde 4 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în…
Ciorba de rosii cu legume
Ciorba de rosii cu legume din: rosii in bulion, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, oua, ulei, radacina de patrunjel si sare. Ingrediente: 800 g rosii in bulion 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 oua 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt…
Ciorba de varza cu ciolan afumat
Ciorba de varza cu ciolan afumat din: ciolan afumat, varza acra, ceapa, rosii in bulion, orez, faina, ulei, smantana, cimbru, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciolan afumat 1 kg varza acra 2 cepe 400 g rosii in bulion 1 lingura orez 2 linguri faina 50 ml ulei 100 ml smantana 1 lingura…
Ciorbă din măruntaie de pui
Ciorbă din măruntaie de pui din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ulei, oua, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g maruntaie de pui (pipote, inimi) 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ardei gras rosu 50 ml ulei 2 oua bors dupa gust 1 legatura leustean sare piper Mod…
Ciorba in crusta de paine
Ciorba in crusta de painedin: piept de pui cu os, ceapa, ardei, ciuperci, morcovi, marar, suc de rosii, dovlecei, sare, piper boabe macinat, paini rotunde si ulei de masline. Ingrediente: 2 piept de pui cu os 2 cepe 2-3 ardei 200 g ciuperci 3 morcovi 1-2 legaturi marar 300 ml suc de rosii 2-3 dovlecei…
Ciorba cu rasol de vita si legume
Ciorba cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, morcovi, telina, ceapa, dovlecel, porumb, rosii, patrunjel, sare, piper, boia dulce, bors, suc de rosii, smantana si leustean. Ingrediente: un rasol alb de vita 4 morcovi o telina 2 cepe un dovlecel porumb 2-3 rosii o radacina de patrunjel sare piper o lingurita boia…
Ciorbă de potroace cu orez si verdeata
Ciorbă de potroace cu orez si verdeata din: maruntaie de pasare, tacamuri de pasare, apa, suc de rosii, zeama de varza, ulei, praz, morcovi, patrunjel, telina, orez si leustean. Ingrediente: 750 g măruntaie de pasăre (inimi, pipote) 750 g tacâmuri de pasăre (aripi, gâturi, gheare) 3 l apă 1 l suc de roșii 4 l…
Bors asortat
Bors asortat din: dovlecei, ardei grasi, ceapa verde, ceapa, cartofi, frunze de varza, mazare, telina, patrunjel, paste, leustean, concentrat, ulei, bors si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi o legatura ceapa verde 1 ceapa mica 2 cartofi doua frunze de varza 50 g mazare la conserva 1/4 dintr-o telina 1/4 radacina de patrunjel…
Bors rusesc cu sfecla rosie
Bors rusesc cu sfecla rosie din: carne de vita, sfecla rosie, ceapa, cartofi, morcovi, telina, dovlecel, rosii, concentrat, leustean, marar, bors, ulei de masline si piper. Ingrediente: 300 g carne de vita o sfecla rosie o ceapa 2 cartofi 2 morcovi 1/4 radacina de telina 1 dovlecel 3 rosii 1 lingura concentrat cateva fire de…
Ciorba de perisoare cu smantana
Ciorba de perisoare cu smantana din: carne mixta tocata, ceapa, ou, orez, sare, piper, patrunjel, marar, faina, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, galbenusuri, smantana si bors. Ingrediente: pentru perisoare: 400 g carne mixta tocata de doua ori in masina de carne 1 ceapa mica 1 ou 2 linguri de orez spalat bine si lasat la…
Ciorba rapida de conopida
Ciorba rapida de conopida din: conopida, morcov, ceapa, ardei gras, mazare, ulei, patrunjel, concentrat, bors si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 50 g mazare la conserva o lingura de ulei o legatura patrunjel proaspat doua lingurite concentrat bors dupa gust piper sau boia dupa gust Mod de…
Ciorba taraneasca cu rasol de vita
Ciorba taraneasca cu rasol de vita din: rasol de vita, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, morcovi, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: 1 bucata rasol de vita (un kg) o telina mare un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper 1-2…
Ciorba de pui
Ciorba de pui din: piept de pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, cartofi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, galbenusuri, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 2 piepti de pui 3 morcovi 2 cepe o radacina patrunjel o telina mica 2 cartofi zeama de la 1-2 lamai sare piper negru macinat 1-2 linguri ulei de…
Ciorba de pui dreasa cu smantana
Ciorba de pui dreasa cu smantana din: ceapa, dovlecei, morcovi, ardei, piept de pui, smantana, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o ceapa 2 dovlecei cu coaja verde 2 morcovi 2 ardei 2 piepti de pui 300 ml smantana pentru gatit 2 linguri ulei sare piper negru o legatura patrunjel Mod de preparare: Se…
Ciorbă de cartofi cu bacon
Ciorbă de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, morcovi, bacon, patrunjel, chimen, smantana, concentrat de legume, sare si ulei. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2 morcovi 200 g bacon patrunjel 1/2 lingurita chimen 350 g smantana 1 lingura concentrat de legume sare 2-3 linguri ulei Mod de preparare: Tai cuburi baconul şi îl pui…
Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata
Ciorba de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac, telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de varza. carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200gr bulion 1 cana zeama de varza …
Ciorba cu costita de miel
Ciorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe…
Ciorbă de primăvară
Ciorbă de primăvară din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, leurda, slanina, sare, piper, boia dulce, oua, lapte, faina, marar si otet. Ingrediente: 1 kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura leurda 5-6 bucati de slanina sau kaizer sare piper boia dulce 5 oua lapte faina marar 1 lingurita otet …
Ciorbă de pui de tară
Ciorbă de pui de tară din: pui, cartof, morcovi, ceapa, radacina de telina, orez, ardei gras, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui de tara 1 cartof mare 2 morcovi 1 ceapa 1/2 raacina telina 1 lingura orez 1/2 ardei gras bors dupa gust cate o legatura de patrunjel si leustean sare Mod…
Ciorba de miel cu tarhon
Ciorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare Mod de preparare: Punem carnea la…
Ciorbă de mărar
Ciorbă de mărar din: marar, lapte, ulei, faina, oua, smantana, sare, condimente, zahar si otet. Ingrediente: 2 legaturi marar proaspat 1 pahar mare lapte putin ulei 1 lingura faina 4 oua fierte 20 ml smantana sare condimente de legume putin zahar otet Mod de preparare: Tai mărunt mărarul şi îl căleşti în ulei. Presari…
Ciorba de miel cu smantana, bors si legume
Ciorba de varza cu costita de porc
Ciorbă cu carne de oaie si legume
Bors cu carne de porc si varza
Ciorbă de cartofi cu ouă întregi
Ciorbă de cartofi cu ouă întregi din: cartofi, ceapa, oua, orez, morcov, ardei gras, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, patrunjel verde, leustean, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4 oua 3 linguri de orez 1 morcov 1 ardei gras 1 radacina patrunjel 3 linguri pasta de tomate bors, dupa gust…
Bors de cocos cu taitei de casa
Bors de cocos cu taitei de casa din: carne de cocos, morcovi, telina, patrunjel, telina, ceapa, ardei, suc de rosii, bors, patrunjel, leustean, sare, ou, faina. Ingrediente: carne de cocos (maruntaie: aripi, spata cu gat) 2 morcovi 1 bucatica telina 1 raadcina patrunjel 1 ceapa 2 ardei 200 ml suc de rosii 1 l bors…
Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre
Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre din: pasare, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, ou, faina, smantana, sare, patrunjel si bors. Ingrediente: 1 pasare mijlocie 2 cepe 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 2 linguri orez 2 ou 1 lingurita rasa faina 2 linguri smantana sare 1 legatura patrunjel bors dupa gust Mod de preparare:…
Ciorba de miel cu bors si smantana
Ciorba de miel cu bors si smantana din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, verdeata, cozi de ceapa verde, sare, piper, orez, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 2 litri apa 1 litru borş 1 kg carne miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă verdeaţă cozi de ceapă verde sare piper 3 linguri orez 1 gălbenuş 4 linguri smântână 1 legatura…
Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc
Ciorba de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii, coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou, sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 3/4 cesti…
Bors de salata
Bors de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez. Ingrediente: 4-5 bucati salata proaspata 150 g ccostita afumata 1 1/2 l apa bors dupa gust cateva fire de ceapa verde 2-3 fire de usturoi 3 oua 60-70 g unt sau ulei 2-3 linguri smantana cate…
Ciorba cu legume si oase
Ciorba cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata sau din conserva 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g albitura 50 ml ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2…
Ciorba de loboda cu iaurt si hrean
Ciorbă de curcan cu telina
Ciorbă de curcan cu telina din: aripi de curcan, piept de curcan, pulpa de curcan, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, telina, oua, sare, otet si tarhon. Ingrediente: aripi, putin piept si pulpa de curcan 2-3 morcovi 2-3 patrunjel radacina 1 ceapa mare 1 telina potrivita 2 oua sare 1 lingura de otet tarhon Mod…
Bors de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana
Bors de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana din: apa, gaina, ciuperci, morcov, patrunjel, ceapa, unt, bors acru, sare, piper, foid e dafin, verdeata, smantana, faina, oua si sare. Ingrediente: 6 pahare apă ½ găină sau o gaina mai mica 400 g ciuperci proaspete 1 mo
Ciorbă delicioasa cu legume
O reteta delicioasa de ciorba de legume cu:bors, mazare, ardei capia, morcov, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, masline, sare, piper, leustean, santana. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml ulei de floarea-soarelui 500 rnl…
Retete de sarbatori: Ciorbă de burtă
O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan vitel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, otet, oua, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet două gălbenuşuri…
Bors de legume cu orez sau paste
Bors de legume cu orez sau paste din: ceapa verde, morcovi, ardei grasi, telina, patrunjel, rosii, ciuperci, ardei iute, orez, paste, bors, ulei si sare. Ingrediente: doua legaturi de ceapa verde doi morcovi doi ardei grasi o telina o radacina de patrunjel doua rosii mari cateva ciuperci un ardei iute o ceasca de orez sau…
Bors gustos de perisoare
Bors gustos de perisoare din: carne tocata, orez, ceapa, telina, morcovi, patrunjel, ardei gras, bors, patrunjel, leustean, smantana, sare si piper. Ingrediente: 300 g carne tocata amestec porc zi vita 100 g orez o ceapa mare o telina doi morcovi o radacina patrunjel un ardei gras bors dupa gust patrunjel si leustean verde smantana sare…
Ciorba savuroasa de legume
Ciorba savuroasa de legume din: dovlecel, fasole verde, ardei, ceapa, morcovi, telina, dovleac, broccoli, suc de rosii, ciuperci, sare, piper, frunze de telina, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: un dovlecel 200 g fasole verde fideluta 2 ardei o ceapa 1-2 morcovi o telina mica (radacina+frunze) 200 g dovleac dulce (tucesc) 200 g broccoli 300…
Bors de vacuta
Bors de vacuta din: piept de vita, zarzavat de ciorba, rosii in bulion, bors, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal…
Ciorba de legume cu fidea
Ciorba de legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, conopida, gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea, leustean, condimente, piper si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 ml…
Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste
Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste din: crap, caras, margarina, rosii, piper, ulei, condimente, lamaie, bors, apa, ceapa, cas de oaie, patrunjel verde, busuioc, usturoi, morcovi si ardei gras. Ingrediente: 1 kg crap 1 kg caras 2 linguri margarina 1 kg rosii piper dupa gust ulei otet condimente 1 lamaie bors dupa gust…
Ciorba gustoasa de pui cu legume
Ciorba gustoasa de pui cu legume din: piept de pui, sare fasole verde, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, rosii, fasole, morcov, dovlecel, patrunjel, piper, ulei si telina. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 300 g fasole verde fideluta 2 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 300 g rosii 100 g fasole…
Retete de post: Borş de pâine uscată cu leustean
Borş de pâine uscată cu leustean din: paine neagra, ceapa, ardei gras, zarzavat, leusten, pasta de ardei, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 paini negre de grau 1 ceapa 1 ardei gras 1 rosie 500 g zarzavat leustean 2 lingurite pasta de ardei sau de tomate bors sare piper Mod de preparare: Cureti ceapa,…
Ciorba taraneasca cu bacon
Ciorba taraneasca cu bacon din: bacon, ceapa rosie, ardei capia, cartofi, ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, suc de rosii, ulei de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente: 150 g bacon 2 cepe rosii 2 ardei capia 2 cartofi un ardei verde 2 morcovi o telina sare grunjoasa piper negru macinat 200 ml suc de rosii…
Ciorba radauteana ca-n Bucovina
Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau zeama…
Ciorbă à la grec
O reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½ ceașcă orez 3 ouă 3 lămâi sare piper Mod de preparare: Speli carnea și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă,…
Borş cu boabe de fasole albă
O reteta gustoasa de Borş cu boabe de fasole albă din: fasole, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, leustean, marar, bors, sare si ulei. Ingrediente: 200 g fasole albă 100 g morcovi 100 g ceapă 4 cartofi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel o legătură leuştean o legătură mărar borş sare ulei Mod de…
Ciorbă savuroasa de burtă
O reteta delicioasa Ciorbă savuroasa de burtă din: burta de vita, rasol de vita, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, otet, oua, smantana si usturoi. Ingrediente: un pachet burta de vita semifiarta un rasol vita 2 cepe un ardei rosu 2 morcovi sare piper 5-6 linguri otet 6 oua un litru smantana usturoi Mod de…
Ciorba cu castraveti acri
O reteta gustoasa de ciorba cu castraveti acri din: cartofi, morcovi, ardei, ceapa, marar, castraveti acri, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi cu coaja rosie 2 morcovi un ardei verde un ardei rosu 2 cepe o legatura marar 6 castraveti acri din saramura sare piper o lingurita ulei de masline o…
Ciorba de conopida cu costita
Ciorba de conopida cu costita din: conopida, costita, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei capia, pasta de tomate, patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 2 conopide potrivite 300 g costita 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel condimente bors Mod de preparare: Desfaceţi conopida în…
Ciorba de ciuperci
Ciorba de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, gogosar, orez, patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 gogosar 100 g orez 1 legatura patrunjel condimente bors Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o mărunt,…
Bors de vitel
O reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou, leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4 cartofi 5 rosii 150 g…