Ciorbe pentru masa de Paşti

Printeaza

 

Ciorbe pentru masa de Paşti:

 

Ciorbe

Ciorba de miel cu tarhon

Ciorba_de_miel_cu_tarhonCiorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare   Mod de preparare: Punem carnea la…

Ciorba de gaina cu ardei iute murat

Ciorba de gaina cu ardei iute murat din: gaina, morcovi, radacina de telina, radacina de patrunjel, ardei capia, usturoi, galbenusuri, supa de gaina, smantana, otet, sare si patrunjel. Ingrediente: 1 gaina fiarta 2 morcovi 1 telina – radacina 1 patrunjel -radacina 1 ardei capia sau ardei iuti -murati 7 catei de usturoi 3 galbenusuri 2…

Read more »

Borş de legume cu verdeata

Bors_de_legume_cu_verdeataBorş de legume cu verdeata din: morcovi, radacina de patrunjel, telina, cartofi, dovlecei, ardei gras, ceapa verde, ulei, rosii, marar, patrunjel, leustean, sare si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1/2 telina 2 cartofi 1 dovlecel 2 ardei grasi 1 legatura ceapa verde 3 linguri ulei 3-4 rosii mari cate 1/2 legatura marar, patrunjel…

Read more »

Ciorbă de pui cu legume si patrunjel

Ciorba_de_pui_cu_legume_si_patrunjelCiorbă de pui cu legume si patrunjel din: carne de pui, telina, ceapa, morcovi, cartofi, orez, ulei, bors, iaurt, ou, sare, cimbru si patrunjel verde. Ingrediente: 600 g carne de pui (aripi sau pulpe) 2 teline mari 2 cepe 2 morcovi 2 cartofi 1 lingura orez 2 linguri ulei bors dupa gust 2 linguri iaurt…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba ardeleneasca de vita

Ciorba_ardeleneasca_de_vita_23Ciorba ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina, patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de ou, sare, ulei si leustean. Ingrediente: 600g carne de vita 1 pastarnac 2 morcovi 1/2 telina 1 radacina patrunjel 1 ardei 2 cepe 1 cana mazare 5 cartofi 1 cana bors sau zeama de varza…

Read more »

Ciorba de peste cu cartofi

Ciorba_de_peste_cu_cartofiCiorba de peste cu cartofi din: peste, morcovi, ceapa, cartofi, rosii, ardei gras, radacina de patrunjel, leustean, ardei iute, marar, sare si bors. Ingrediente: 1 kg peste 2 morcovi 2 cepe 4 cartofi 3 rosii 1 ardei gras mic 1 radacina de patrunjel 1 legatura de leustean 1 ardei iute 1 legatura de marar sare…

Read more »

Bors de urzici cu orez si praz

Bors_de_urzici_cu_orez_si_prazBors de urzici cu orez si praz din: urzici, usturoi, praz, orez, bors, marar, leustean, sare, piper si hrean. Ingrediente: 500 g urzici 1 căpățână mică usturoi 500 g praz 1 lingură orez 1 l borș mărar proaspăt leuștean proaspăt sare piper 1 linguriță hrean ras   Mod de preparare: Se spală bine urzicile, se…

Read more »

Ciorbă de porc cu zeamă acra de varză

Ciorbă de porc cu zeamă acra de varză din: piept de porc, cartofi, zeama de varza acra, morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, leustean, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 1 kg piept de porc 500 g cartofi 1 l zeama de varza acra 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400 g…

Read more »

Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute

Ciorba de praz cu afumatura si ardei iute din: praz, afumatura, morcovi, patrunjel, telina, zeama de varza, ulei si sare. Ingrediente: 2 bucati praz 200 g afumatura 2 morcovi 2 radacini patrunjel o radacina telina zeama de varza 2 linguri ulei sare   Mod de preparare: Prazul curăţat şi tăiat rondele se opăreşt 5 minute…

Read more »

Bors cu perisoare de pasare

Retete_6Bors cu perisoare de pasare din: piept de gaina, ou, orez, ceapa, morcovi, telina, cartofi, ardei gras, leustean, bors, sare si piper. Ingrediente: 600-700 g piept de gaina 1 ou 2 linguri orez 1 ceapa 2 morcovi 1 telina mica rasa 3-4 cartofi 1 ardei gras 1 legatura leustean 500 ml bors fiert separat sare…

Read more »

Ciorba de vacuta cu gulii

Ciorba de vacuta cu gulii din: piept de vita, rasol de vita, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, rosii in bulion, gulii de iarna, ulei, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 800 g piept de vita cu os 500 g rasol de vita 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 1 cutie rosii in…

Read more »

Ciorba de porc cu cimbru

Retete_6Ciorba de porc cu cimbru din: piept de porc, cartofi, zeama de varza acra, morcov, patrunjel, ceapa, rosii in bulion, ulei, cimbru, sare si piper. Ingrediente: 300 g piept de porc 200 g cartofi 1 l zeama de varza acra 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 400 g rosii in bulion 50…

Read more »

Ciorba de sfecla cu iaurt

Ciorba de sfecla cu iaurt din: sfecla, ceapa, ulei, morcov, patrunjel, telina, orez, marar, iuart, ou si sare. Ingrediente: 4 sfecle 2 cepe 50 ml ulei 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica 50 g orez 1 legatura marar 300 g iaurt 1 ou sare   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mărunt…

Read more »

Retete culinare: Ciorba radauteana

Ciorba_radauteanaCiorba radauteana din: piept de pui, sare, morcovi, ceapa, piper, ardei, telina, pastarnac, ulei, usturoi, smantana, galbenusuri, otet si patrunjel. Ingrediente: 500 g piept de pui sare 2 morcovi 1-2 cepe piper un ardei o telina mica un pastarnac 1-2 lingurite ulei o capatana de usturoi 200 ml smantana pentru gatit 2 galbenusuri 3-4 linguri…

Read more »

Ciorbă de fasole cu afumatura

Ciorba_de_fasole_cu_afumaturaCiorbă de fasole cu afumatura din: unt, ceapa, usturoi, chimen, boabe de fasole rosie, rosii decojite, pulpa de dovleac, otet de vin alb, sare, piper, seminte de dovleac si oregano. Ingrediente: 2 linguri unt 1 ceapă 2 căţei de usturoi curăţaţi 1 linguriţă chimen măcinat 2 conserve boabe de fasole roşie 1 conservă roşii decojite…

Read more »

Ciorba de perisoare cu legume si verdeata

Ciorba_de_perisoare_cu_legume_si_verdeataCiorba de perisoare cu legume si verdeata din: amestec de carne tocata, morcov, patrunjel, cartof, orez, ceapa, ou, bors, sare, piper, ulei si verdeata. Ingrediente: 500 g amestec de carne tocata 1 morcov 1 radacina de patrunjel 1 cartof 2 linguri cu orez 2 cepe 1 ou 1 cana cu bors sare piper ulei verdeata…

Read more »

Ciorba de porc

Ciorba de porc din: burta de porc, ceapa, ardei gras, morcovi, radacina de telina, patrunjel, rosii in bulion, zeama de varza si sare. Ingrediente: 800 g burta de porc o ceapa mare un ardei gras verde un ardei gras rosu 2 morcovi o felie radacina telina o radacina patrunjel o cutie rosii in bulion 1/2…

Read more »

Ciorbita de fasole

Ciorbita de fasole din: fasole uscata, ceapa rosie, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, boia dulce, boia iute, bors, patrunjel si leustean. Ingrediente: 400 g fasole uscata o ceapa rosie 2-3 fire ceapa 3 ardei 2 morcovi sare piper boia dulce boia iute 100 ml bors o legatura patrunjel 3-4 frunze leustean   Mod de preparare:…

Read more »

Ciorba frantuzeasca cu zarzavat si pui

Ciorba_frantuzeasca_cu_zarzavat_si_puiCiorba frantuzeasca cu zarzavat si pui din: morcov, patrunjel verde, telina, praz, ceapa, varza, copane de pui, mazare, salata, unt, zahar, sare si bulion. Ingrediente: 1 morcov mare 1 legatura patrunjel verde 1/2 telina 1 praz 1 ceapa 1/4 varza mica 3 copane mici de pui sau aripi si maruntaie mazare 1 salata mica 1/2…

Read more »

Bors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel

Bors_calugaresc_asezonat_cu_leustean_si_patrunjelBors calugaresc asezonat cu leustean si patrunjel din: cartofi, ceapa alba, bors, dovlecel, morcovi, telina, fasole verde, ardei, rosii, varza alba, sare, leustean, patrunjel verde, piper si ulei. Ingrediente: 2 cartofi o ceapa alba 500 ml bors un dovlecel 2 morcovi o telina 100 g fasole verde 2 ardei 6 rosii 4-5 frunze varza alba…

Read more »

Borş cu sfeclă roşie si manzat

Borş cu sfeclă roşie si manzat din: sfecla rosie, carne de manzat, ceapa rosie, morcovi, patrunjel, varza rosie, frunze de dafin, boabe de piper, sare, usturoi, ulei extravirgin, zahar tos, pasta de rosii, zeama de lamaie, smantana, faina si patrunjel. Ingrediente: 400 g sfecla rosie 300 g carne de manzat 1 ceapa rosie 2 bucati…

Ciorba de carnati cu tarhon

Ciorba de carnati cu tarhon din: carnati afumati de porc, oase de vita, ceapa, morcov, pastarnac, patrunjel, tarhon, orez, iaurt, ou, faina si ulei. Ingrediente: 200 g carnati afumati de porc 500 g oase de vita 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 1 radacina de patrunjel 2 legaturi tarhon 1 lingura orez 200 g iaurt…

Read more »

Ciorbă ţărănească din Maramureş

Ciorba_taraneasca_din_MaramuresCiorbă ţărănească din Maramureş din: costita afumata de porc, carnati afumati de casa, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, frunze de patrunjel, telina, frunze de telina, leustean, ardei, ardei iute, cartofi, fasole verde, mazare verde, varza dulce, sare, piper, boia de ardei, galbenus si smantana. Ingrediente: 250 g costita afumata de porc de casa 250 g…

Read more »

Bors de vita cu legume

Bors_de_vita_cu_legumeBors de vita cu legume din: carne de vita, fasole pastai, mazare, morcov, ceapa, radacina de telina, cartofi, taitei, bors si leustean. Ingrediente: 500 g carne de vita o mana de fasole pastai 200 g mazare 1 morcov 1 ceapa 1 radacina de telina 2 cartofi 100 g taitei 1 l bors leustean   Mod…

Read more »

Bors de pui cu legume

Bors de pui cu legume din: tacamuri de pui, morcov, pastarnac, ceapa, cartofi, pastai de fasole, rosii, sare, bors si patrunjel. Ingrediente:  tacamuri de pui 1 morcov 1 pastarnac 1 cepa 2 cartofi cateva pastai de fasole 2 rosii sare 1 litru de bors patrunjel   Mod de preparare: Cureţi legumele, pui ceapa cu 2…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba cu oase de porc

Ciorba_cu_oase_de_porc_19Ciorba cu oase de porc din: oase de porc, morcovi, ardei, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, bulion, zeama de varza, patrunjel si sare. 1kg oase de porc 2 morcovi 1 ardei rosu o telina medie 1 pastarnac 1 radacina patrunjel 2 cepe 150ml bulion 400 ml zeama de varza patrunjel sare   Mod de…

Read more »

Ciorba de vitel cu smantana

Ciorba de vitel cu smantana din: piept de vitel, morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ceapa, orez, bors, galbenus, smantana, tarhon, sare si unt. Ingrediente: 1 kg piept de vitel 2 morcovi 1 patrunjel 1 pastarnac 1/2 telina 2 cepe 2 linguri cu orez 1 l bors 1 galbenus 50 ml smantana tarhon sare unt   Mod…

Read more »

Ciorbă de varză acră

Ciorbă de varză acră din: varza acra, afumatura, cartofi, ardei gras, rosii in bulion, varza, marar si ulei. Ingrediente: 1/2 varza acra 250 g afumatura 4 cartofi un morocv un ardei gras o cutie mica rosii in bulion un litru zeama de varza 1/2 legatura marar o lingura ulei   Mod de preparare: In ulei…

Read more »

Ciorbă de curcan

Ciorbă de curcan din: aripi de curcan, morcovi, cartofi, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, telina, rosii, ceapa, pasta de tomate, ardei gras, leustean, patrunjel, bors si sare. Ingrediente: 3 aripi de curcan 2 morcovi 2 cartofi 1 radacina de patrunjel 1 radacina de pastarnac 1 telina mica 3 rosii 2 cepe 2 linguri cu…

Read more »

Ciorbă de varză cu paprica

Ciorba_de_varza_cu_papricaCiorbă de varză cu paprica din: cartofi, ceapa, ulei de rapita, supa, ardei grasi, rosii, boia dulce, sare, piper, boabe de ienupar, usturoi si varza murata. Ingrediente: 500 g cartofi 1 ceapa 2 linguri ulei de rapita 500 ml supa 2 ardei rgasi rosii 1 conserva rosii (850 ml) 2 linguri boia dulce (paprica) sare…

Read more »

Ciorbă ca în Bihor

Ciorbă ca în Bihor din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g albitura ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2 oua 100 g ardei gras 100…

Read more »

Ciorba de fasole cu ciolan

Ciorba de fasole cu ciolan din: fasole boabe, ciolan, ceapa, morcovi, telina, pastarnac, ardei, pasta de rosii, tarhon, cimbru si sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe 1 ciolan (poate fi si afumat) 1 ceapa 1-2 morcovi 1/2 telina 1 pastarnac 1/2 ardei pasta de rosii tahgon cimbru sare   Mod de preparare: Pui fasolea la…

Read more »

Ciorba moldoveneasca cu carne de porc

Ciorba moldoveneasca cu carne de porc din: carne de porc cu os, orez, ceapa, faina, boia de ardei, bors, smantana, ou si patrunjel verde. Ingrediente: 1 kg carne de porc cu os 200 g orez 1-2 cepe 2 linguri faina un varf cutit boia de ardei bors dupa gust 100 ml smantana (optional) 1 ou…

Read more »

Ciorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata

Ciorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata din: apa, cartofi, oase afumate, morcovi, patrunjel, pastarnac, bors si bulion. Ingrediente: 5-6 l apa 500 g cartofi oase afumate (cu carne) 3-4 morcovi 2 bucati patrunjel 1 pastarnac sau 1 telina mica bors dupa gust 2-3 linguri bulion   Mod de preparare: Fierbi întâi carnea afumată (oa­sele).…

Read more »

Caldeirada

Caldeirada din: peste, miez de scoici, cozi de creveti, ceapa, usturoi, rosii, ardei grasi, ardei iute, boia dulce, ulei de masline, rachiu, patrunjel, sare, piper si boia iute. Ingrediente: 1,5 kg peste marunt, albitura (aterina, guvid, babusca sau oblete) 3-4 kg peste mare si de mare, ales (chefal, ton, dorada, peste sabie sau anghila) 300…

Read more »

Ciorba de mazare

Ciorba de mazare din: os de porc, mazare, ceapa, telina, morcov, pastarnac, cuscus, bors, verdeata, condimente si piper. Ingrediente: 1 os de porc cu mai multa carne sau costita 200 g mazare congelata 1 ceapa 50 g telina 1 morcov 1 pastarnac 4 linguri cuscus bors dupa gust verdeata: patrunjel, leustean, marar condimente piper  …

Read more »

Ciorba de ciuperci cu carnati picanti

Ciorba de ciuperci cu carnati picanti din: ciuperci, ceapa, usturoi morcovi, sare, piper, unt, faina, carnati picanti, telina si patrunjel. Ingrediente: 500 g ciuperci o legatura ceapa 2 catei usturoi 3 morocvi sare piper 50 g unt o lingura faina 2 carnati picanti o telina cu frunze o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se curăţă…

Read more »

Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt

Ciorba de dovlecei cu verdeata si iaurt din: dovlecei, ulei de masline, ceapa verde, morcovi, marar, patrunjel, zeama de lamaie, iaurt, sare si piper. Ingrediente: 3 dovlecei 3-4 linguri ulei de masline 2-3 legaturi ceapa verde o legatura morcovi o legatura marar o legatura patrunjel zeama de la 1-2 lamai 300 ml iaurt sare piper…

Read more »

Ciorbă de vită cu perişoare

Retete_1Ciorbă de vită cu perişoare din: piept de vita, carne tocata de vita, orez, ou, morcovi, telina, patrunjel, ceapa, ardei capia, leustean, patrunjel, rosii in bulion si sare. Ingrediente: 700 g piept de vita cu os 300 g carne tocata de vita 50 g orez 1 ou 2 morcovi 1 telina mica cu frunze 1…

Read more »

Ciorba de ceapa

Ciorba de ceapa din: ceapa alba, ceapa rosie, telina, ardei, morcovi, sare, piper, seminte de floarea soarelui, ulei de masline, slanina afumata, bagheta integrala, ceapa verde si patrunjel. Ingrediente: 6 cepe albe 1-2 cepe rosii o telina un ardei 2 morcovi sare piper boabe 100 g seminte de floarea soarelui o lingurita ulei de masline…

Read more »

Ciorba de curcan a la grec

Ciorba de curcan a la grec din: carne de curcan, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei rgas verde, ulei, smantana fermentata, lamaie, patrunjel, sare si piper. Ingrediente: 600 g carne de curcan 2 cepe 2 morcovi 1 radacina pastarnac 1 ardei gras verde 50 ml ulei 300 ml smantana fermentata 1 lamaie 1 legatura patrunjel sare piper…

Zăruscă ciobănească

Zarusca_ciobaneascaZăruscă ciobănească din: cartofi, ceapa, usturoi, zer, pastarnac, marar verde, smantana, ulei, sare si piper. Ingrediente: 350 g cartofi 1 ceapa mare 1 legatura usturoi verde 1 litru zer 1 radacina pastarnac 1 radacina patrunjel 1 legatura marar verde 4 linguri smantana 2 linguri ulei sare piper   Mod de preparare: Curăţaţi cartofii, tăiaţi-i în…

Read more »

Ciorba de rosii cu legume

Ciorba de rosii cu legume din: rosii in bulion, ceapa, morcovi, telina, patrunjel, oua, ulei, radacina de patrunjel si sare. Ingrediente: 800 g rosii in bulion 2 cepe 2 morcovi 1 telina mica 1 radacina de patrunjel 2 oua 50 ml ulei 1 legatura patrunjel sare   Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi mă­runt…

Read more »

Ciorba de varza cu ciolan afumat

Retete_8Ciorba de varza cu ciolan afumat din: ciolan afumat, varza acra, ceapa, rosii in bulion, orez, faina, ulei, smantana, cimbru, marar verde, sare si piper. Ingrediente: 300 g ciolan afumat 1 kg varza acra 2 cepe 400 g rosii in bulion 1 lingura orez 2 linguri faina 50 ml ulei 100 ml smantana 1 lingura…

Read more »

Ciorbă din măruntaie de pui

Ciorbă din măruntaie de pui din: maruntaie de pui, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei gras, ulei, oua, bors, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g maruntaie de pui (pipote, inimi) 2 cepe 2 morcovi 1 radacina patrunjel 1 ardei gras rosu 50 ml ulei 2 oua bors dupa gust 1 legatura leustean sare piper   Mod…

Read more »

Ciorba in crusta de paine

Ciorba_in_crusta_de_paineCiorba in crusta de painedin: piept de pui cu os, ceapa, ardei, ciuperci, morcovi, marar, suc de rosii, dovlecei, sare, piper boabe macinat, paini rotunde si ulei de masline. Ingrediente: 2 piept de pui cu os 2 cepe 2-3 ardei 200 g ciuperci 3 morcovi 1-2 legaturi marar 300 ml suc de rosii 2-3 dovlecei…

Read more »

Ciorba cu rasol de vita si legume

Ciorba_cu_rasol_de_vita_si_legumeCiorba cu rasol de vita si legume din: rasol de vita, morcovi, telina, ceapa, dovlecel, porumb, rosii, patrunjel, sare, piper, boia dulce, bors, suc de rosii, smantana si leustean. Ingrediente: un rasol alb de vita 4 morcovi o telina 2 cepe un dovlecel porumb 2-3 rosii o radacina de patrunjel sare piper o lingurita boia…

Read more »

Ciorbă de potroace cu orez si verdeata

Ciorba_de_potroace_cu_orez_si_verdeataCiorbă de potroace cu orez si verdeata din: maruntaie de pasare, tacamuri de pasare, apa, suc de rosii, zeama de varza, ulei, praz, morcovi, patrunjel, telina, orez si leustean. Ingrediente: 750 g măruntaie de pasăre (inimi, pipote) 750 g tacâmuri de pasăre (aripi, gâturi, gheare) 3 l apă 1 l suc de roșii 4 l…

Read more »

Bors asortat

Retete_6Bors asortat din: dovlecei, ardei grasi, ceapa verde, ceapa, cartofi, frunze de varza, mazare, telina, patrunjel, paste, leustean, concentrat, ulei, bors si piper. Ingrediente: 2 dovlecei 2 ardei grasi verzi o legatura ceapa verde 1 ceapa mica 2 cartofi doua frunze de varza 50 g mazare la conserva 1/4 dintr-o telina 1/4 radacina de patrunjel…

Read more »

Bors rusesc cu sfecla rosie

CiorbaBors rusesc cu sfecla rosie din: carne de vita, sfecla rosie, ceapa, cartofi, morcovi, telina, dovlecel, rosii, concentrat, leustean, marar, bors, ulei de masline si piper. Ingrediente: 300 g carne de vita o sfecla rosie o ceapa 2 cartofi 2 morcovi 1/4 radacina de telina 1 dovlecel 3 rosii 1 lingura concentrat cateva fire de…

Read more »

Ciorba de perisoare cu smantana

Ciorba_de_perisoare_cu_smantanaCiorba de perisoare cu smantana din: carne mixta tocata, ceapa, ou, orez, sare, piper, patrunjel, marar, faina, morcovi, telina, ceapa, ardei gras, galbenusuri, smantana si bors. Ingrediente: pentru perisoare: 400 g carne mixta tocata de doua ori in masina de carne 1 ceapa mica 1 ou 2 linguri de orez spalat bine si lasat la…

Read more »

Ciorba rapida de conopida

Ciorba rapida de conopida din: conopida, morcov, ceapa, ardei gras, mazare, ulei, patrunjel, concentrat, bors si piper. Ingrediente: 1 conopida mare 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras 50 g mazare la conserva o lingura de ulei o legatura patrunjel proaspat doua lingurite concentrat bors dupa gust piper sau boia dupa gust   Mod de…

Read more »

Ciorba taraneasca cu rasol de vita

Ciorba_taraneasca_cu_rasol_de_vitaCiorba taraneasca cu rasol de vita  din: rasol de vita, telina, pastarnac, patrunjel, ceapa rosie, morcovi, usturoi, cartofi, rosii, sare, piper si patrunjel. Ingrediente:  1 bucata rasol de vita (un kg) o telina mare un pastarnac o radacina patrunjel 2 cepe rosii 2 morcovi 2-3 catei usturoi 3-4 cartofi un kg rosii sare piper 1-2…

Read more »

Ciorba de pui

Ciorba_de_puiCiorba de pui din: piept de pui, morcovi, ceapa, patrunjel, telina, cartofi, zeama de lamaie, sare, piper, ulei de masline, galbenusuri, smantana si patrunjel verde. Ingrediente: 2 piepti de pui 3 morcovi 2 cepe o radacina patrunjel o telina mica 2 cartofi zeama de la 1-2 lamai sare piper negru macinat 1-2 linguri ulei de…

Read more »

Ciorba de pui dreasa cu smantana

Ciorba_de_pui_dreasa_cu_smantanaCiorba de pui dreasa cu smantana din: ceapa, dovlecei, morcovi, ardei, piept de pui, smantana, ulei, sare, piper si patrunjel. Ingrediente: o ceapa 2 dovlecei cu coaja verde 2 morcovi 2 ardei 2 piepti de pui 300 ml smantana pentru gatit 2 linguri ulei sare piper negru o legatura patrunjel   Mod de preparare: Se…

Read more »

Ciorbă de cartofi cu bacon

Ciorba_de_cartofi_cu_baconCiorbă de cartofi cu bacon din: cartofi, ceapa, morcovi, bacon, patrunjel, chimen, smantana, concentrat de legume, sare si ulei. Ingrediente: 6 cartofi 2 cepe 2 morcovi 200 g bacon patrunjel 1/2 lingurita chimen 350 g smantana 1 lingura concentrat de legume sare 2-3 linguri ulei   Mod de preparare: Tai cuburi baconul şi îl pui…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de curcan cu varza murata

Ciorba_de_curcan_cu_varza_murata_12Ciorba de curcan cu varza murata din: carne de curcan, morcovi, pastarnac, telina, patrunjel, ceapa, ardei, praz, varza murata, bulion si zeama de varza. carne de curcan 2 morcovi 1 pastarnac 1 teline mica 1 radacina patrunjel 2 cepe 1 ardei 1/2 fir praz 1/2 varza murata 200gr bulion 1 cana zeama de varza  …

Ciorba cu costita de miel

Garlic soup with breadCiorba cu costita de miel din: bors, costita de miel, smantana, sare, piper, ceapa, morcovi, suc de rosii, usturoi, leustean, boabe de piper, foaie de dafin si zeama de lamaie. Ingrediente: 1 litri borş 1 kg costiţe de miel 1 cutie de smântână  sare, piper 1 ceapă 4 morcovi 200 ml suc de roşii 2 căţei de usturoi 1 legatura leuştean verde 3-4 boabe…

Read more »

Ciorbă de primăvară

Supa si ciorbeCiorbă de primăvară din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, leurda, slanina, sare, piper, boia dulce, oua, lapte, faina, marar si otet. Ingrediente: 1 kg spanac 1 legatura ceapa verde 1 legatura usturoi verde 1 legatura leurda 5-6 bucati de slanina sau kaizer sare piper boia dulce 5 oua lapte faina marar 1 lingurita otet  …

Read more »

Ciorbă de pui de tară

Ciorba_de_pui_de_taraCiorbă de pui de tară din: pui, cartof, morcovi, ceapa, radacina de telina, orez, ardei gras, bors, patrunjel, leustean si sare. Ingrediente: 1 pui de tara 1 cartof mare 2 morcovi 1 ceapa 1/2 raacina telina 1 lingura orez 1/2 ardei gras bors dupa gust cate o legatura de patrunjel si leustean sare   Mod…

Read more »

Ciorba de miel cu tarhon

Ciorba_de_miel_cu_tarhonCiorba de miel cu tarhon din: morcovi, telina, radacina de patrunjel, ardei gras, carne de miel, bors, fidea, tarhon si sare. Ingrediente: 2 morcovi 1 telina 1 patrunjel radacina 1 ardei gras 1/2 carne de miel cu os (piept sau coaste) 500 ml bors fidea tarhon proaspat sare   Mod de preparare: Punem carnea la…

Read more »

Ciorbă de mărar

Supa si ciorbeCiorbă de mărar din: marar, lapte, ulei, faina, oua, smantana, sare, condimente, zahar si otet. Ingrediente: 2 legaturi marar proaspat 1 pahar mare lapte putin ulei 1 lingura faina 4 oua fierte 20 ml smantana sare condimente de legume putin zahar otet   Mod de preparare: Tai mărunt mărarul şi îl căleşti în ulei. Presari…

Read more »

Ciorba de miel cu smantana, bors si legume

Ciorba_de_miel_cu_smantana_si_borsCiorba de miel cu smantana si bors din: carne de miel, morcov, telina, albitura, ardei gras, ceapa, oua, smantana, lesutean si bors. Ingrediente: 500 gr carne de miel 1 morcov 1 telina 1 albitura 1 ardei gras rosu 2 cepe 3 oua 300 gr smantana 1 legatura leustean 1 litru de bors   Mod de…

Read more »

Ciorba de varza cu costita de porc

Ciorba_de_varza_cu_costita_de_porc.pngO reteta delicioasa de ciorba cu: varza, ceapa, ardei gras, rosii, telina, costita de porc, ulei. Ingrediente: 1 varză de 2 kg 1 ceapă mare 4-5 ardei graşi 1 kg roşii câteva crenguţe de ţelină 500 g costiţă de porc 1 cescută mică cu ulei   Mod de preparare: Costiţa, tăia­tă, spălată, o pui în…

Read more »

Ciorbă cu carne de oaie si legume

Ciorba_cu_carne_de_oaie_si_legumeCiorbă cu carne de oaie si legume din: carne de oaie, ulei, ceapa, morcov, ardei iute, grau, rosii, suc de rosii, sare, piper, foi de dafin. Ingrediente:  1-1,2 kg carne de oaie 0,5 pahar de ulei de vegetal 2 cepe 1 morcov 1 ardei dulce 1 ardei iute 0,5 de pahar de crupe de grîu…

Read more »

Bors cu carne de porc si varza

Supe_1Bors cu carne de porc si varza din: apa, carne de porc, varza, ceapa, bors, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, sare, piper si verdeata. Ingrediente: 6 pahare apă 500 g carne grasă de porc ½ căpăţînă de varză 2 cepe 2 pahare borş acru 2 lingură pastă de roşii 4-5 căţei de usturoi…

Read more »

Ciorbă de cartofi cu ouă întregi

Supe_2Ciorbă de cartofi cu ouă întregi din: cartofi, ceapa, oua, orez, morcov, ardei gras, radacina de patrunjel, pasta de tomate, bors, patrunjel verde, leustean, sare si ulei. Ingrediente: 1 kg cartofi 2 cepe 4 oua 3 linguri de orez 1 morcov 1 ardei gras 1 radacina patrunjel 3 linguri pasta de tomate bors, dupa gust…

Read more »

Bors de cocos cu taitei de casa

Bors de cocos cu taitei de casa din: carne de cocos, morcovi, telina, patrunjel, telina, ceapa, ardei, suc de rosii, bors, patrunjel, leustean, sare, ou, faina. Ingrediente: carne de cocos (maruntaie: aripi, spata cu gat) 2 morcovi 1 bucatica telina 1 raadcina patrunjel 1 ceapa 2 ardei 200 ml suc de rosii 1 l bors…

Read more »

Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre

Ciorba_ardeleneasca_cu_perisoare_de_pasareCiorbă ardelenească cu perişoare de pasăre din: pasare, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, ou, faina, smantana, sare, patrunjel si bors. Ingrediente: 1 pasare mijlocie 2 cepe 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 2 linguri orez 2 ou 1 lingurita rasa faina 2 linguri smantana sare 1 legatura patrunjel bors dupa gust   Mod de preparare:…

Read more »

Ciorba de miel cu bors si smantana

Ciorba_de_miel_cu_bors_si_smantanaCiorba de miel cu bors si smantana din: apa, bors, carne de miel, morcov, radacina de patrunjel, verdeata, cozi de ceapa verde, sare, piper, orez, galbenus, smantana si leustean. Ingrediente: 2 litri apa 1 litru borş 1 kg carne miel 1 morcov 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă  verdeaţă  cozi de ceapă verde  sare  piper 3 linguri orez 1 gălbenuş 4 linguri smântână 1 legatura…

Read more »

Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc

Ciorba_de_perisoare_cu_carne_de_vita_si_porc_3Ciorba de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii, coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou, sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 3/4 cesti…

Read more »

Bors de salata

Bors_de_salataBors de salata din: salata proaspata, costita afumata, apa, bors, ceapa verde, usturoi, oua, unt, smantana, patrunjel si orez. Ingrediente: 4-5 bucati salata proaspata 150 g ccostita afumata 1 1/2 l apa bors dupa gust cateva fire de ceapa verde 2-3 fire de usturoi 3 oua 60-70 g unt sau ulei 2-3 linguri smantana cate…

Read more »

Ciorba cu legume si oase

Ciorba_cu_legume_si_oaseCiorba cu legume si oase din: fasole verde, morcovi, ceapa, albitura, ulei, cartofi, faina, smantana, oua, ardei gras, rosii, oase, otet, tarhon si sare. Ingrediente: 1 kg fasole verde congelata sau din conserva 200 g morcovi 250 g ceapa 250 g albitura 50 ml ulei 1 kg cartofi 75 g faina 250 g smantana 2…

Read more »

Ciorba de loboda cu iaurt si hrean

Ciorba_de_loboda_cu_iaurt_si_hreanCiorba de loboda cu iaurt si hrean din: loboda, ceapa, morcov, bors, ou, supa, iaurt, hrean, usturoi, leustean, sare si piper. Ingrediente: 600 g loboda 1 ceapa 1 morcov 500 ml bors 1 ou 2 l supa 100 ml iaurt 1/2 lingurita hrean ras 6 catei de usturoi 1 legatura leustean sare piper   Mod…

Read more »

Ciorbă de curcan cu telina

Ciorbă de curcan cu telina din: aripi de curcan, piept de curcan, pulpa de curcan, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa, telina, oua, sare, otet si tarhon. Ingrediente: aripi, putin piept si pulpa de curcan 2-3 morcovi 2-3 patrunjel radacina 1 ceapa mare 1 telina potrivita 2 oua sare 1 lingura de otet tarhon   Mod…

Read more »

Bors de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana

Bors_de_gaina_cu_ciuperci_taitei_de_casa_si_smantanaBors de gaina cu ciuperci, taitei de casa si smantana din: apa, gaina, ciuperci, morcov, patrunjel, ceapa, unt, bors acru, sare, piper, foid e dafin, verdeata, smantana, faina, oua si sare. Ingrediente: 6 pahare apă ½ găină sau o gaina mai mica 400 g ciuperci proaspete 1 mo

Ciorbă delicioasa cu legume

O reteta delicioasa de ciorba de legume cu:bors, mazare, ardei capia, morcov, praz, ceapa, linte, rosii, ardei iute, ulei, masline, sare, piper, leustean, santana. Ingrediente: 200 g mazăre doi ardei capia 100 g morcovi un fir de praz o ceapă 100 g linte 4 roşii un ardei iute 100 ml ulei de floarea-soarelui 500 rnl…

Read more »

Retete de sarbatori: Ciorbă de burtă

O reteta delicioasa de ciorba de burta din: apa, burta de vaca, ciolan vitel, morcov, radacina de patrunjel, ceapa, otet, oua, smantana, usturoi, ardei capia, sare, piper. Ingrediente: 4 litri de apă un kilogram burtă de vacă semifiartă un ciolan de viţel doi morcovi o rădăcină de pătrunjel două cepe 50 ml oţet două gălbenuşuri…

Read more »

Bors de legume cu orez sau paste

Bors de legume cu orez sau paste din: ceapa verde, morcovi, ardei grasi, telina, patrunjel, rosii, ciuperci, ardei iute, orez, paste, bors, ulei si sare. Ingrediente: doua legaturi de ceapa verde doi morcovi doi ardei grasi o telina o radacina de patrunjel doua rosii mari cateva ciuperci un ardei iute o ceasca de orez sau…

Read more »

Bors gustos de perisoare

Bors gustos de perisoare din: carne tocata, orez, ceapa, telina, morcovi, patrunjel, ardei gras, bors, patrunjel, leustean, smantana, sare si piper. Ingrediente:  300 g carne tocata amestec porc zi vita 100 g orez o ceapa mare o telina doi morcovi o radacina patrunjel un ardei gras bors dupa gust patrunjel si leustean verde smantana sare…

Read more »

Ciorba savuroasa de legume

Ciorba savuroasa de legume din: dovlecel, fasole verde, ardei, ceapa, morcovi, telina, dovleac, broccoli, suc de rosii, ciuperci, sare, piper, frunze de telina, patrunjel si ulei de masline. Ingrediente: un dovlecel 200 g fasole verde fideluta 2 ardei o ceapa 1-2 morcovi o telina mica (radacina+frunze) 200 g dovleac dulce (tucesc) 200 g broccoli 300…

Read more »

Bors de vacuta

Bors de vacuta din: piept de vita, zarzavat de ciorba, rosii in bulion, bors, patrunjel si condimente. Ingrediente: 1/2 kg piept de vita sau vitel 1 punga zarzavat de ciorba congelat (sau 2 cepe, 2 morcovi, 2 ardei grasi, 2 linguri cu telina cubulete) 2 rosii in bulion ulei 1 cana bors patrunjel condiment vegetal…

Read more »

Ciorba de legume cu fidea

Ciorba de legume cu fidea din: morcovi, patrunjel, telina, ardei grasi, conopida, gulie, fasole verde, ceapa, rosii, cartofi, ulei, fidea, leustean, condimente, piper si bors. Ingrediente: 2 morcovi 1 patrunjel 1/2 telina 2 ardei grasi (rosu, galben) 1 conopida mica 1 gulie mica 100 g fasole verde 1 ceapa 3 rosii 2 cartofi 50 ml…

Read more »

Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste

Bors de zarzavaturi cu doua feluri de peste din: crap, caras, margarina, rosii, piper, ulei, condimente, lamaie, bors, apa, ceapa, cas de oaie, patrunjel verde, busuioc, usturoi, morcovi si ardei gras. Ingrediente: 1 kg crap 1 kg caras 2 linguri margarina 1 kg rosii piper dupa gust ulei otet condimente 1 lamaie bors dupa gust…

Read more »

Ciorba gustoasa de pui cu legume

Ciorba gustoasa de pui cu legume din: piept de pui, sare fasole verde, ardei capia, ceapa rosie, usturoi, rosii, fasole, morcov, dovlecel, patrunjel, piper, ulei si telina. Ingrediente:  500 g piept de pui sare 300 g fasole verde fideluta 2 ardei capia o ceapa rosie 3 catei de usturoi 300 g rosii 100 g fasole…

Read more »

Retete de post: Borş de pâine uscată cu leustean

Borş de pâine uscată cu leustean din: paine neagra, ceapa, ardei gras, zarzavat, leusten, pasta de ardei, bors, sare si piper. Ingrediente: 2 paini negre de grau 1 ceapa 1 ardei gras 1 rosie 500 g zarzavat leustean 2 lingurite pasta de ardei sau de tomate bors sare piper   Mod de preparare: Cureti ceapa,…

Read more »

Ciorba taraneasca cu bacon

Ciorba taraneasca cu bacon din: bacon, ceapa rosie, ardei capia, cartofi, ardei, morcovi, telina, sare grunjoasa, piper, suc de rosii, ulei de floarea soarelui si patrunjel. Ingrediente:  150 g bacon 2 cepe rosii 2 ardei capia 2 cartofi un ardei verde 2 morcovi o telina sare grunjoasa piper negru macinat 200 ml suc de rosii…

Read more »

Ciorba radauteana ca-n Bucovina

Ciorba radauteana din: piept de pui, ceapa, morcovi, ardei, telina, sare, boabe piper, usturoi, oua, smantana, otet de mere si verdeata. Ingrediente: 500 g piept d epui 2 cepe 2 morcovi un ardei o telina radacina sare 3-4 boabe piper o capatana usturoi 4-5 oua 300 g smantana 2-3 linguri otet de mere sau zeama…

Read more »

Ciorbă à la grec

O reteta savuroasa de Ciorbă à la grec din: carne, orez, oua, lamaie, sare si piper. Ingrediente: 250 g carne de curcan, vită, miel și porc 1 ½ ceașcă orez 3 ouă 3 lămâi sare piper   Mod de preparare: Speli carnea și o tai în cuburi mari. Într-o oală cu 2 litri de apă,…

Read more »

Borş cu boabe de fasole albă

O reteta gustoasa de Borş cu boabe de fasole albă din: fasole, morcovi, ceapa, cartofi, patrunjel, leustean, marar, bors, sare si ulei. Ingrediente: 200 g fasole albă 100 g morcovi 100 g ceapă 4 cartofi o jumătate de ţelină o rădăcină de pătrunjel o legătură leuştean o legătură mărar borş sare ulei   Mod de…

Read more »

Ciorbă savuroasa de burtă

O reteta delicioasa Ciorbă savuroasa de burtă din: burta de vita, rasol de vita, ceapa, ardei, morcovi, sare, piper, otet, oua, smantana si usturoi. Ingrediente: un pachet burta de vita semifiarta un rasol vita 2 cepe un ardei rosu 2 morcovi sare piper 5-6 linguri otet 6 oua un litru smantana usturoi   Mod de…

Read more »

Ciorba cu castraveti acri

O reteta gustoasa de ciorba cu castraveti acri din: cartofi, morcovi, ardei, ceapa, marar, castraveti acri, sare, piper, ulei de masline si patrunjel. Ingrediente: 6 cartofi cu coaja rosie 2 morcovi un ardei verde un ardei rosu 2 cepe o legatura marar 6 castraveti acri din saramura sare piper o lingurita ulei de masline o…

Read more »

Ciorba de conopida cu costita

Ciorba de conopida cu costita din: conopida, costita, ceapa, morcovi, patrunjel, ardei capia, pasta de tomate, patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 2 conopide potrivite 300 g costita 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 2 ardei capia 2 linguri pasta de tomate 1 legatura patrunjel condimente bors   Mod de preparare: Desfaceţi conopida în…

Read more »

Ciorba de ciuperci

Ciorba de ciuperci din: ciuperci, ceapa, morcovi, patrunjel, gogosar, orez, patrunjel, condimente si bors. Ingrediente: 1 kg ciuperci 2 cepe 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 gogosar 100 g orez 1 legatura patrunjel condimente bors   Mod de preparare: Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţi mai mari. Cu­răţaţi ceapa, spălaţi-o şi tocaţi-o mărunt,…

Read more »

Bors de vitel

O reteta savuroasa de bors de vitel din: piept de vitel, rasol de vitel, ceapa, morcovi, ardei grasi, pastarnac, cartofi, rosii, taitei cu ou, leustean, condimente si bors. Ingrediente: 500 g piept de vitel 1 rasol de vitel 2 cepe 2 morcovi 2 ardei grasi 1 radacina de pastarnac 4 cartofi 5 rosii 150 g…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.