Reteta zilei: Paine de casa
PrinteazaPaine de casa din: apa, sare, zahar, drojdie, faina, faina de secara, ulei si unt.
Ingrediente:
- 2 ¼ cani apa calduta
- ½ lingura de sare
- 1 ½ lingura de zahar
- 2 lingurite drojdie uscata
- ¾ cana faina de grau integral
- ¾ cana faina de secara
- ¾ cana faina
- plus 2 ½ cani faina
- 2 linguri ulei de canola
- unt topit
Mod de preparare:
Intr-un castron mare combina 2 ¼ cesti de apa calda cu zahar si sare. Amestecati pana se dizolva. Incorporati faina integrala, de secara si ¾ cana faina si drojdia dizolvata in apa.
Amestecati impreuna pana la omogenizare. Lasati sa creasca neacoperit timp de 3 ore, amestecand aluatul aproximativ o data la fiecare ora.
Incorporati si restul de faina si framantati bine. Se adauga 2 linguri ulei de canola. Se amesteca si se mai lasa 20-30 de minute la crescut.
Ungeti 2 forme cu ulei. Impartiti aluatul in 2 parti egale si puneti in forme. Lasati in forme sa creasca aproximativ 1 ½ ore. Se coace la 250C timp de 55 minute.
Scoateti din cuptor si ungeti cu unt topit. Lasati sa se raceasca complet apoi serviti.
Paine de casa
Pofta buna!
Zici ca-i cozonac, cu asta seamana painea asta