Reteta zilei: Paine de casa

Printeaza

Paine de casa din: apa, sare, zahar, drojdie, faina, faina de secara, ulei si unt.

Paine de casa

Paine de casa

 

Ingrediente:

  • 2 ¼ cani apa calduta
  • ½ lingura de sare
  • 1 ½ lingura de zahar
  • 2 lingurite drojdie uscata
  • ¾ cana faina de grau integral
  • ¾ cana faina de secara
  • ¾ cana faina
  • plus 2 ½ cani faina
  • 2 linguri ulei de canola
  • unt topit

 

Mod de preparare:

Intr-un castron mare combina 2 ¼ cesti de apa calda cu zahar si sare. Amestecati pana se dizolva. Incorporati faina integrala, de secara si ¾ cana faina si drojdia dizolvata in apa.

Amestecati impreuna pana la omogenizare. Lasati sa creasca neacoperit timp de 3 ore, amestecand aluatul aproximativ o data la fiecare ora.

Paine de casa

Incorporati si restul de faina si framantati bine. Se adauga 2 linguri ulei de canola. Se amesteca si se mai lasa 20-30 de minute la crescut.

Ungeti 2 forme cu ulei. Impartiti aluatul in 2 parti egale si puneti in forme. Lasati in forme sa creasca aproximativ 1 ½ ore. Se coace la 250C timp de 55 minute.

Paine de casa

Scoateti din cuptor si ungeti cu unt topit. Lasati sa se raceasca complet apoi serviti.

Paine de casa

Paine de casa

Paine de casa

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Zici ca-i cozonac, cu asta seamana painea asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.