Ciorbă ţărănească cu carne de porc si slanina afumata

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: carne de porc afumata, slanina afumata, ceapa, morcov, telina, cartofi, patrunjel, leustean, untura, bors, sare.

Ingrediente:

  • 1 kg carne de porc afumată
  • 100 g slănină afumată
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 2-3 cartofi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de leuştean
  • 1 lingură cu untură de porc
  • 11 de borş
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie carnea şi slănina în bucăţi mai mari şi pune-o la fiert în apă cu sare. Nu uita să aduni spuma de câte ori este nevoie. Separat, curăţă ceapă, tai-o cât mai mărunt şi căleşte-o în untură împreună cu morcovul ras, după care pune-o peste carnea aproape fiartă.

Adaugă ţelina şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Când legumele sunt fierte, acreşte cu borşul dat în clocot separat şi potriveşte gustul de sare. La final, aromatizează cu pătrunjelul şi leuşteanul tocat fin.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.