Ciorbă ţărănească cu carne de porc si slanina afumata
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba taraneasca cu: carne de porc afumata, slanina afumata, ceapa, morcov, telina, cartofi, patrunjel, leustean, untura, bors, sare.
Ingrediente:
- 1 kg carne de porc afumată
- 100 g slănină afumată
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ţelină
- 2-3 cartofi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de leuştean
- 1 lingură cu untură de porc
- 11 de borş
- sare
Mod de preparare:
Taie carnea şi slănina în bucăţi mai mari şi pune-o la fiert în apă cu sare. Nu uita să aduni spuma de câte ori este nevoie. Separat, curăţă ceapă, tai-o cât mai mărunt şi căleşte-o în untură împreună cu morcovul ras, după care pune-o peste carnea aproape fiartă.
Adaugă ţelina şi cartofii tăiaţi cubuleţe. Când legumele sunt fierte, acreşte cu borşul dat în clocot separat şi potriveşte gustul de sare. La final, aromatizează cu pătrunjelul şi leuşteanul tocat fin.
Pofta buna!