Vafe cu frisca si capsuni

Printeaza

Vafe cu frisca si capsuni din: unt, zahar pudra, lapte, faina, praf de copt, zahar vanilat, capsuni, frisca si ciocolata.

Ingrediente:Vafe_cu_frisca_si_capsuni

vafe:

  • 30 g unt topit
  • 60 g zahar pudra
  • 100 ml lapte
  • 75 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 lingurita zahar vanilat

umplutura:

  • 300 g capsuni
  • 200 g frisca
  • 40 g zahar pudra
  • 2-3 linguri ciocolata rasa

 

Mod de preparare:

Se dau într-un castron toate ingredientele pentru vafe şi se amestecă energic cu o lingură de lemn. Se lasă să se odihnească aluatul cca 30 de min. 2 Pentru umplutură, se spală căpşu­nile, se lasă să se scurgă şi se curăţă. Se taie mărunt.

Se bate frişca, înglobând zahărul pu­dră. Se dă la frigider. Se unge cu ulei dispozi­tivul de copt vafe. Se toarnă înăuntru aluatul, cu polonicul, şi se coace. Se scot vafele fierbinţi şi se modelează imediat sub formă de cornet. Se lasă să se răcească.

Se toarnă frişca în şpriţ. Cornetele se umplu cu 3/4 din cantitatea de căp­şuni şi se şpriţează deasupra frişca. Se deco­rează cu restul de căpşuni şi cu ciocolată rasă.

Vafe cu frisca si capsuni

Vafe_cu_frisca_si_capsuni

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu o vafa 😛

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.