Vafe cu frisca si capsuni
PrinteazaVafe cu frisca si capsuni din: unt, zahar pudra, lapte, faina, praf de copt, zahar vanilat, capsuni, frisca si ciocolata.
vafe:
- 30 g unt topit
- 60 g zahar pudra
- 100 ml lapte
- 75 g faina
- 1 varf de cutit praf de copt
- 1 lingurita zahar vanilat
umplutura:
- 300 g capsuni
- 200 g frisca
- 40 g zahar pudra
- 2-3 linguri ciocolata rasa
Mod de preparare:
Se dau într-un castron toate ingredientele pentru vafe şi se amestecă energic cu o lingură de lemn. Se lasă să se odihnească aluatul cca 30 de min. 2 Pentru umplutură, se spală căpşunile, se lasă să se scurgă şi se curăţă. Se taie mărunt.
Se bate frişca, înglobând zahărul pudră. Se dă la frigider. Se unge cu ulei dispozitivul de copt vafe. Se toarnă înăuntru aluatul, cu polonicul, şi se coace. Se scot vafele fierbinţi şi se modelează imediat sub formă de cornet. Se lasă să se răcească.
Se toarnă frişca în şpriţ. Cornetele se umplu cu 3/4 din cantitatea de căpşuni şi se şpriţează deasupra frişca. Se decorează cu restul de căpşuni şi cu ciocolată rasă.
Vafe cu frisca si capsuni
Pofta buna!
Vreau si eu o vafa 😛