Tarta cu mere si vin
PrinteazaTarta cu mere si vin
- 1 kg mere
- 2 linguri cu unt
- 100g zahăr
- 1 ou
- 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
Pentru aluat:
- 250 făină
- 125 g unt
- 75 g zahăr
- 60 ml vin alb
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron, frământă făina cu untul tăiat cubuleţe, zahărul, vinul şi un praf de sare. Aluatul astfel obţinut lasă-l la rece cel puţin 30 de minute, între timp, unge o formă cu unt. Aşază apoi merele curăţate şi tăiate în felii.
Presară deasupra zahăr şi lasă-le la cuptor până se înmoaie puţin, întinde din aluat o foaie potrivit de groasă. Acoperă cu ea forma în care s-au călit merele.
Unge deasupra cu ou bătut. Presară zahărul vanilat. Coace la cuptor aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!