Tarta cu mere si vin

Printeaza

Tarta cu mere si vin

IngredienteTarta cu mere si vin

  • 1 kg mere
  • 2 linguri cu unt
  • 100g zahăr
  • 1 ou
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat

Pentru aluat:

  • 250 făină
  • 125 g unt
  • 75 g zahăr
  • 60 ml vin alb
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, frământă făina cu untul tăiat cubuleţe, zahărul, vinul şi un praf de sare. Aluatul astfel obţinut lasă-l la rece cel puţin 30 de minute, între timp, unge o formă cu unt. Aşază apoi merele curăţate şi tăiate în felii.

Presară deasupra zahăr şi lasă-le la cuptor până se înmoaie puţin, întinde din aluat o foaie potrivit de groasă. Acoperă cu ea forma în care s-au călit merele.

Unge deasupra cu ou bătut. Presară zahărul vanilat. Coace la cuptor aproximativ 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.