Budincă de dovlecei cu orez

Printeaza

Budincă de dovlecei cu orez din: dovlecei, lapte de soia, orez, margarina, marar, pesmet si sare.

Ingrediente:reteta, retete, retete simple, retete usoare, retete delicioase, retete culinare, retete gustoase, retete savuroase, retete magice, retete pentru toate gusturile, retete de top, retete pentru toti, retete de mancare

  • 1 kg dovlecei
  • 1 l lapte de soia
  • 250 g orez
  • 100 g margarina
  • 1 legatura marar proaspat
  • 2 linguri pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi orezul în mai multe ape, apoi fierbeţi-l cu apă sărată, atât cât să-l acopere.

După ce a scăzut toată apa, adăugati laptele şi mai fierbeti cel puţin 15 minute.

Radeţi dovleceii şi puneţi-i în vasul cu orez. Amestecţi prin răsturnare şi turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet.

Ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit, 35 – 40 de minute, până când mâncarea este rume­nită uniform.

Mărarul se presară înainte de servire, dar se poate adăuga şi în compoziţie înainte de a o pune la cuptor.

 

 

Hrisca

Budincă de Hrișcă Delicioasă

Budincă de Hrișcă Delicioasă din: hrisca, lapte, zahar, extract de vanilie, sare, scortisoara. Este o rețetă sănătoasă și satisfăcătoare, perfectă pentru micul dejun sau desert. Hrișca este un aliment bogat în proteine, fibre și nutrienți, iar această budincă îi pune în valoare gustul delicios. Puteți adapta nivelul de îndulcire după preferință și chiar adăuga fructe […]

retete

Budincă de ciocolată și vanilie

Budincă de ciocolată și vanilie din: lapte, zahar, pudra de cacao, faina, extract de vanilie, sare, oua, unt. Acest desert este potrivit pentru ocazii speciale sau pentru momente de răsfăț personal. Poate fi servită caldă sau rece, cu o lingură de frișcă sau fructe proaspete deasupra.   Ingrediente: 500 ml lapte 3 linguri de zahăr […]

retete

Budincă cu fructe de pădure și fulgi de ovăz

Budincă cu Fructe de Pădure și Fulgi de Ovăz din: fulgi de ovaz, lapte, miere, extract de vanilie, fructe de padure, oua, sare, ulei. Ingrediente: 1 cană de fulgi de ovăz 2 căni de lapte (poate fi lapte de vacă, lapte vegetal sau apă) 2 linguri de miere sau sirop de arțar 1 linguriță de […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.