Budincă de Hrișcă Delicioasă din: hrisca, lapte, zahar, extract de vanilie, sare, scortisoara. Este o rețetă sănătoasă și satisfăcătoare, perfectă pentru micul dejun sau desert. Hrișca este un aliment bogat în proteine, fibre și nutrienți, iar această budincă îi pune în valoare gustul delicios. Puteți adapta nivelul de îndulcire după preferință și chiar adăuga fructe […]
Budincă de dovlecei cu orez
PrinteazaBudincă de dovlecei cu orez din: dovlecei, lapte de soia, orez, margarina, marar, pesmet si sare.
- 1 kg dovlecei
- 1 l lapte de soia
- 250 g orez
- 100 g margarina
- 1 legatura marar proaspat
- 2 linguri pesmet
- sare
Mod de preparare:
Spălaţi orezul în mai multe ape, apoi fierbeţi-l cu apă sărată, atât cât să-l acopere.
După ce a scăzut toată apa, adăugati laptele şi mai fierbeti cel puţin 15 minute.
Radeţi dovleceii şi puneţi-i în vasul cu orez. Amestecţi prin răsturnare şi turnaţi compoziţia într-o tavă unsă cu margarină şi tapetată cu pesmet.
Ţineţi tava la cuptor, la foc potrivit, 35 – 40 de minute, până când mâncarea este rumenită uniform.
Mărarul se presară înainte de servire, dar se poate adăuga şi în compoziţie înainte de a o pune la cuptor.
Budincă de ciocolată și vanilie
Budincă de ciocolată și vanilie din: lapte, zahar, pudra de cacao, faina, extract de vanilie, sare, oua, unt. Acest desert este potrivit pentru ocazii speciale sau pentru momente de răsfăț personal. Poate fi servită caldă sau rece, cu o lingură de frișcă sau fructe proaspete deasupra. Ingrediente: 500 ml lapte 3 linguri de zahăr […]
Budincă cu fructe de pădure și fulgi de ovăz
Budincă cu Fructe de Pădure și Fulgi de Ovăz din: fulgi de ovaz, lapte, miere, extract de vanilie, fructe de padure, oua, sare, ulei. Ingrediente: 1 cană de fulgi de ovăz 2 căni de lapte (poate fi lapte de vacă, lapte vegetal sau apă) 2 linguri de miere sau sirop de arțar 1 linguriță de […]
Pofta buna!