Tarta cu praz, mazare si branza

Printeaza

Tarta cu praz, mazare si branza din: faina, unt, ou, sare, praz, mazare, unt, oua, smantana, branza.

Ingrediente:Tarta_cu_praz_mazare_si_branza

pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 600 g praz
  • 300 g mazare de la o conserva
  • 2 linguri unt
  • 3 oua
  • 250 ml smantana
  • 150 g branza rasa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci într-un castron făina cu untul, oul şi sarea. Frămânţi un aluat mai tare şi-l întinzi într-o foaie rotundă de 5 mm grosime. Aşezi foaia într-o formă rotundă, unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Inţepi foaia cu furculiţa din loc în loc si introduci tava în cuptorul încălzit pentru 15 minute.

Pentru umplutură, cureţi prazul şi-l tai rondele. Scurgi mazărea, topeşti untul într-o tigaie şi căleşti prazul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească. Pui peste praz ouăle bătute şi smantana şi omogennizezi compoziţia. Torni amestecul de praz şi apoi presari mazărea în forma scoasă de la cuptor.

Adaugi branza rasa si dai din nou la cuptor pentru 45 de minute. Feliezi tarta si o servesti dupa ce s-a racorit.

Tarta cu praz, mazare si branza

Tarta_cu_praz_mazare_si_branza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.