Tarta cu praz, mazare si branza
PrinteazaTarta cu praz, mazare si branza din: faina, unt, ou, sare, praz, mazare, unt, oua, smantana, branza.
pentru aluat:
- 300 g faina
- 200 g unt
- 1 ou
- 1 praf de sare
pentru umplutura:
- 600 g praz
- 300 g mazare de la o conserva
- 2 linguri unt
- 3 oua
- 250 ml smantana
- 150 g branza rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci într-un castron făina cu untul, oul şi sarea. Frămânţi un aluat mai tare şi-l întinzi într-o foaie rotundă de 5 mm grosime. Aşezi foaia într-o formă rotundă, unsă şi tapetată, îmbrăcând şi pereţii. Inţepi foaia cu furculiţa din loc în loc si introduci tava în cuptorul încălzit pentru 15 minute.
Pentru umplutură, cureţi prazul şi-l tai rondele. Scurgi mazărea, topeşti untul într-o tigaie şi căleşti prazul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să se răcească. Pui peste praz ouăle bătute şi smantana şi omogennizezi compoziţia. Torni amestecul de praz şi apoi presari mazărea în forma scoasă de la cuptor.
Adaugi branza rasa si dai din nou la cuptor pentru 45 de minute. Feliezi tarta si o servesti dupa ce s-a racorit.
Tarta cu praz, mazare si branza
Pofta buna!