Cremă de caise (varianta)

Printeaza

Cremă de caise

Ingrediente:Crema de caise

  • 6 ouă
  • 2 pahare zahăr
  • 2 linguri de făină
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 2 l lapte
  • 1 kg de caise

 

Mod de preparare:

Cureţi de coajă si de sâmburi 750-800 g caise şi le fierbi cateva minute cu o jumatate de pahar de zahăr. Din aceste caise faci un piure pe care îl pui la rece.

Cele 6 gălbenuşuri le ames­teci cu restul de zahăr si făină, adaugi laptele călduţ şi le fierbi pe baie de aburi până se ingroaşa.

Incor­porezi albuşurile bătute spumă ca pentru bezele, pui vanilia şi piureul de caise, amestecand uşor de jos în sus. După ce s-a răcit, o pui 2-3 ore la frigider.

O serveşti în cupe, iar deasupra pui sferturi de caise pudrate cu zahăr sau ornezi cu frişcă.

Cremă de caise

Crema de caise

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.