Cremă de caise (varianta)
PrinteazaCremă de caise
- 6 ouă
- 2 pahare zahăr
- 2 linguri de făină
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 2 l lapte
- 1 kg de caise
Mod de preparare:
Cureţi de coajă si de sâmburi 750-800 g caise şi le fierbi cateva minute cu o jumatate de pahar de zahăr. Din aceste caise faci un piure pe care îl pui la rece.
Cele 6 gălbenuşuri le amesteci cu restul de zahăr si făină, adaugi laptele călduţ şi le fierbi pe baie de aburi până se ingroaşa.
Incorporezi albuşurile bătute spumă ca pentru bezele, pui vanilia şi piureul de caise, amestecand uşor de jos în sus. După ce s-a răcit, o pui 2-3 ore la frigider.
O serveşti în cupe, iar deasupra pui sferturi de caise pudrate cu zahăr sau ornezi cu frişcă.
Cremă de caise
Poftă bună!