Tocanita de vinete (Caponata)
PrinteazaTocanita de vinete din: vanata, sare, ulei de masline, ceapa, telina, usturoi, rosii, masline, seminte de pin, capere, zahar brun, fulgi de ardei iute, otet de vin, pasta de tomate, frunze de busuioc.
- o vanata cubulete
- 2 lingurite de sare
- 4 linguri de ulei de masline
- o ceapa tocata
- o tulpina de telina tocata
- un catel de usturoi
- 4 rosii tocate
- jumatate de cana de masline fara samburi
- o lingura de seminte de pin
- 3 linguri de capere
- o lingurita de zahar brun
- o lingurita de fulgi de ardei iute
- 2 linguri de otet de vin
- o lingurita de pasta de tomate
- o mana de frunze de busuioc tocate
Mod de preparare:
Presărati cuburile de vânătă cu 2 linguriţe de sare, amestecaţi bine şi acoperiţi. Lăsaţi la macerat o oră, scurgeţi vinetele, clătiţi sarea în exces şi tapotati-le cu şervetele de hârtie. Incălziţi ulei într-o oală, adăugaţi ceapa şi telina şi că- lititi aprox. 5 minute.
Adăugaţi usturoiul şi mai tineti 1 – 2 minute pe foc. într-o tigaie, încălziţi ulei de măsline şi întindeti vinetele în strat subţire. Lăsati-le să sfârâie un minut înainte să le amestecaţi. Repetaţi operaţiunea de 5 ori.
Turnaţi vinetele în oală, adăugaţi amestecul de ceapă cu telină, roşiile, măslinele, seminţele de pin, caperele şi fulgii de ardei iuute. Adăugaţi oţetul, zahărul şi pasta de tomate. Mai tineti 8 minute pe foc. Inainte de servire, presăraţi busuioc tocat.
Tocanita de vinete
Pofta buna!