Rulada cu portocala

Printeaza

Rulada cu portocala din: oua, zahar tos, faina, coaja de portocala, unt, coaja de portocala, portocala, lichior cointreau, gem de portocale.

Ingrediente:Rulada_cu_portocala

pentru blat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar tos, plus 1 lingura pentru prasarat
  • 75 g faina cu factor de crestere
  • coaja rasa de la 1 portocala

pentru umplutura:

  • 100 g unt, inmuiat
  • 250 g zahar pudra, plus 2 linguri pentru presarat
  • coaja rasa de la 2 portocale, plus 1 lingura zeama
  • 2 linguri lichior Cointreau sau zeama de portocale
  • 125 g gem de portocale

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Tapetează cu hârtie de copt o formă dreptun­ghiulară de 20×30 cm. Intr-un bol lagr, bate 125 g zahar cu ouale, 4 minute pana cand amestecul se deschide la culoare.

Cerne şi încorporează delicat făina, apoi coaja de portocală. Toarnă compoziţia în formă şi nivelează suprafaţa.

Dă la cuptor 15 min, până când abia devine puţin elastică. Nu lăsa mai mult timp în cuptor. Lasă să se răcească în formă câteva minute, apoi scoate pe o foaie de hârtie de copt presaărată cu 1 lingură de zahăr şi lasă să se răcească complet. Nu îndepărta hârtia de copt.

Pentrupa prepara umplutura,amestecă untul cu zahăril pudră 4 min şi apoi adaug} zeama şi coaja rasă a portocalei. Continuă s| baţi 3 min.

Indepărtează hârtia de copt de pe blatul de ruladă şi apoi stropeşte cu alcoolul sau 2eama de portocala.

Unge cu genul uşor încălzit, având grijă si laşi o margine de 3 cm neunsa pe latura scurtă. Unge cu cremă şi rulează.

Apoi aşază pe platoul de servit. Presară zahăr pudră şi coaja de portocală rămasă.

Rulada cu portocala

Rulada_cu_portocala

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.