Rulada cu portocala
PrinteazaRulada cu portocala din: oua, zahar tos, faina, coaja de portocala, unt, coaja de portocala, portocala, lichior cointreau, gem de portocale.
pentru blat:
- 3 oua
- 100 g zahar tos, plus 1 lingura pentru prasarat
- 75 g faina cu factor de crestere
- coaja rasa de la 1 portocala
pentru umplutura:
- 100 g unt, inmuiat
- 250 g zahar pudra, plus 2 linguri pentru presarat
- coaja rasa de la 2 portocale, plus 1 lingura zeama
- 2 linguri lichior Cointreau sau zeama de portocale
- 125 g gem de portocale
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180 C. Tapetează cu hârtie de copt o formă dreptunghiulară de 20×30 cm. Intr-un bol lagr, bate 125 g zahar cu ouale, 4 minute pana cand amestecul se deschide la culoare.
Cerne şi încorporează delicat făina, apoi coaja de portocală. Toarnă compoziţia în formă şi nivelează suprafaţa.
Dă la cuptor 15 min, până când abia devine puţin elastică. Nu lăsa mai mult timp în cuptor. Lasă să se răcească în formă câteva minute, apoi scoate pe o foaie de hârtie de copt presaărată cu 1 lingură de zahăr şi lasă să se răcească complet. Nu îndepărta hârtia de copt.
Pentrupa prepara umplutura,amestecă untul cu zahăril pudră 4 min şi apoi adaug} zeama şi coaja rasă a portocalei. Continuă s| baţi 3 min.
Indepărtează hârtia de copt de pe blatul de ruladă şi apoi stropeşte cu alcoolul sau 2eama de portocala.
Unge cu genul uşor încălzit, având grijă si laşi o margine de 3 cm neunsa pe latura scurtă. Unge cu cremă şi rulează.
Apoi aşază pe platoul de servit. Presară zahăr pudră şi coaja de portocală rămasă.
Rulada cu portocala
Pofta buna!