Melci cu pasta de masline

Printeaza

Melci cu pasta de masline din: masline, usturoi, ulei de masline, faina, lapte, galbenus, ulei, drojdie, sare.

Ingrediente:Melci_cu_pasta_de_masline

  • 300 g masline fara samburi
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 90 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 2 linguri cu ulei
  • 15 g drojdie proaspata
  • sare

 

Mod de preparare:

Cerne făina împreună cu un praf de sare. Fă în mijloc o adâncitură şi pune drojdia dizolvată în laptele călduţ. Acoperă şi lasă să dospească 15 minute. Adaugă gălbenuşul şi uleiul, fră­mântă un aluat uşor elastic. Acoperă cu un şervet şi lasă-l să crească vreo 3040 de minute.

Pune măslinele şi căţeii de usturoi într-un blender şi pasează totul. La final, încorporează treptat uleiul de măsline. întinde din aluat o foaie mai subţire. Pune deasupra pasta de măsline. Rulează şi taie rondele groase de 34 cm.

Aşază-le într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Unge melcişorii cu puţin gălbenuş şi lasă-i la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.

Melci cu pasta de masline

Melci_cu_pasta_de_masline

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.