Melci cu pasta de masline
PrinteazaMelci cu pasta de masline din: masline, usturoi, ulei de masline, faina, lapte, galbenus, ulei, drojdie, sare.
- 300 g masline fara samburi
- 2 catei de usturoi
- 50 ml ulei de masline
pentru aluat:
- 250 g faina
- 90 ml lapte
- 1 galbenus
- 2 linguri cu ulei
- 15 g drojdie proaspata
- sare
Mod de preparare:
Cerne făina împreună cu un praf de sare. Fă în mijloc o adâncitură şi pune drojdia dizolvată în laptele călduţ. Acoperă şi lasă să dospească 15 minute. Adaugă gălbenuşul şi uleiul, frământă un aluat uşor elastic. Acoperă cu un şervet şi lasă-l să crească vreo 3040 de minute.
Pune măslinele şi căţeii de usturoi într-un blender şi pasează totul. La final, încorporează treptat uleiul de măsline. întinde din aluat o foaie mai subţire. Pune deasupra pasta de măsline. Rulează şi taie rondele groase de 34 cm.
Aşază-le într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Unge melcişorii cu puţin gălbenuş şi lasă-i la cuptor, la foc moderat, 20-25 de minute.
Melci cu pasta de masline
Pofta buna!