Ossobuco picant cu legume
PrinteazaOssobuco picant cu legume din: usturoi, pulpa de vitel, sare, piper, faina, ulei de masline, bulion, vin roze, supa, morcov, cartofi rosii, ardei gras, rosii, rozmarin, oregano.
- 1 catel de usturoi
- 4 felii de pulpa de vitel (a 300g)
- sare
- piper
- 1 lingura faina
- 2 linguri ulei de masline
- 2 linguri bulion
- 200 ml vin roze
- 500 ml supa
- 1 morcov
- 200 g cartofi rosii
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- 2 rosii
- 1 fir rozmarin
- 2 fire oregano
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi usturoiul. Se curăţă carnea de zgârciuri şi se condimentează; se pudrează cu făină. Se prăjeşte carnea în ulei încins, la foc iute, şi se scoate. Se călesc apoi în acelaşi vas ceapa şi usturoiul, apoi se adaugă bulionul şi se stinge cu 100 ml vin. Se lasă să dea în clocot.
Se toarnă şi restul de vin şi se lasă să dea în clocot. Se adaugă feliile de carne şi se toarnă % din cantitatea de supă. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşe cca 90 min. Se toarnă restul de supă. Se taie mărunt morcovii, cartofii şi ardeiul gras.
Se opăresc roşiile, se decojesc şi se curăţă de seminţe; se taie pulpa cuburi. Se adaugă legumele şi verdeţurile în oala cu carne şi se mai lasă să se înăbuşe 45 min.
Ossobuco picant cu legume
Pofta buna!