Ossobuco picant cu legume

Printeaza

Ossobuco picant cu legume din: usturoi, pulpa de vitel, sare, piper, faina, ulei de masline, bulion, vin roze, supa, morcov, cartofi rosii, ardei gras, rosii, rozmarin, oregano.

Ingrediente:Ossobuco_picant_cu_legume

  • 1 catel de usturoi
  • 4 felii de pulpa de vitel (a 300g)
  • sare
  • piper
  • 1 lingura faina
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 linguri bulion
  • 200 ml vin roze
  • 500 ml supa
  • 1 morcov
  • 200 g cartofi rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras verde
  • 2 rosii
  • 1 fir rozmarin
  • 2 fire oregano

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa şi usturoiul. Se curăţă carnea de zgârciuri şi se condimentează; se pudrează cu făină. Se prăjeşte carnea în ulei încins, la foc iute, şi se scoate. Se călesc apoi în acelaşi vas ceapa şi usturoiul, apoi se adaugă bulionul şi se stinge cu 100 ml vin. Se lasă să dea în clocot.

Se toarnă şi restul de vin şi se lasă să dea în clocot. Se adaugă feliile de carne şi se toarnă % din cantitatea de supă. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se înăbuşe cca 90 min. Se toar­nă restul de supă. Se taie mărunt morcovii, cartofii şi ardeiul gras.

Se opăresc roşiile, se decojesc şi se curăţă de seminţe; se taie pulpa cuburi. Se adaugă legumele şi verdeţurile în oala cu carne şi se mai lasă să se înăbuşe 45 min.

Ossobuco picant cu legume

Ossobuco_picant_cu_legume

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.