Pulpă de viţel cu sos de smantană şi vin

Printeaza

O reteta delicioasa de pulpa de vitel cu: vin rosu, smantana, faina, lamaie, untura, sare, piper.

Ingrediente:Retete_7

  • 1 kg pulpă de viţel
  • 100 ml vin roşu
  • 200 g smântână
  • 1 lingură de făină
  • 1/2 lămâie
  • 100 g untură
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli pulpa de viţel şi o tai în felioare egale. Baţi feliile de carne, le sărezi, le treci prin făină şi le prăjeşti într-o tigaie cu untură înfierbântată.

După ce fileurile s-au prăjit pe ambele părţi, le stingi cu puţină apă fierbinte şi le înăbuşi până când sunt aproape gata.

Adaugi vinul, smântână, sarea, zeama de lămâie, piperul şi mai laşi să dea câteva clocote.

Serveşti cu garnitură de orez sau cu cartofi natur (fierţi) stropiţi cu unt şi presăraţi cu pătrunjel verde tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.