Pulpă de viţel cu sos de smantană şi vin
PrinteazaO reteta delicioasa de pulpa de vitel cu: vin rosu, smantana, faina, lamaie, untura, sare, piper.
- 1 kg pulpă de viţel
- 100 ml vin roşu
- 200 g smântână
- 1 lingură de făină
- 1/2 lămâie
- 100 g untură
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli pulpa de viţel şi o tai în felioare egale. Baţi feliile de carne, le sărezi, le treci prin făină şi le prăjeşti într-o tigaie cu untură înfierbântată.
După ce fileurile s-au prăjit pe ambele părţi, le stingi cu puţină apă fierbinte şi le înăbuşi până când sunt aproape gata.
Adaugi vinul, smântână, sarea, zeama de lămâie, piperul şi mai laşi să dea câteva clocote.
Serveşti cu garnitură de orez sau cu cartofi natur (fierţi) stropiţi cu unt şi presăraţi cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Pofta buna!