oua, unt, smantana, sare, piper, paine prajita, caviar, verdeturi. Este o reteta eleganta si sofisticata, cunoscuta pentru bucuria pe care o aduce la masa de dimineata sau la brunch-uri speciale. Aceasta preparare adauga un aer regal oualor prin adaugarea smantanii si a untului, conferindu-le o textura cremoasa si un gust bogat. Originea […]
Orez cu vin si ciuperci
PrinteazaOrez cu vin si ciuperci din: orez, ciuperci, vin, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 150 g orez cu bob rotund
- 6 ciuperci conservate
- 100 ml vin alb
- o ceapa mare
- o lingura ulei
- cateva fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
In ulei încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se călească. După ce s-a înmuiat, se adaugă orezul bine spălat în 2-3 ape şi scurs apoi.
lasă să se călească în jur de 2 minute, se adaugă ciupercile feliate, sarea, piperul, vinul şi se completează cu apă.
lasă la fiert 20 de minute, şi se opreşte focul în momentul în care lichidul a scăzut, dar fără să se evapore tot.
presară pătrunjel proaspăt, se acoperă cu un capac si se lasă 10 minute înainte de a-l aduce la masă.
Orez cu vin si ciuperci
Pofta buna!
Oua Royale – O Delicatesa Regala
Dulceața de aronia este o rețetă delicioasă și sănătoasă care utilizează fructele de aronia, cunoscute și sub numele de coacăze negre. Aceste fructe mici și bogate în antioxidanți au devenit populare datorită beneficiilor lor pentru sănătate, iar dulceața de aronia este o […]