Orez cu vin si ciuperci

Printeaza

Orez cu vin si ciuperci din: orez, ciuperci, vin, ceapa, ulei, patrunjel, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 150 g orez cu bob rotund
  • 6 ciuperci conservate
  • 100 ml vin alb
  • o ceapa mare
  • o lingura ulei
  • cateva fire patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

In ulei încins, se pune ceapa tăiată mărunt să se călească. După ce s-a înmuiat, se adau­gă orezul bine spălat în 2-3 ape şi scurs apoi.

lasă să se călească în jur de 2 minute, se adaugă ciuper­cile feliate, sarea, piperul, vinul şi se completează cu apă.

lasă la fiert 20 de minute, şi se opreşte focul în momentul în care lichidul a scăzut, dar fără să se evapore tot.

presară pătrunjel proas­păt, se acoperă cu un capac si se lasă 10 minute înainte de a-l aduce la masă.

 

Orez cu vin si ciuperci

Orez_cu_vin_si_ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

 

Oua Royale – O Delicatesa Regala

oua, unt, smantana, sare, piper, paine prajita, caviar, verdeturi. Este o reteta eleganta si sofisticata, cunoscuta pentru bucuria pe care o aduce la masa de dimineata sau la brunch-uri speciale. Aceasta preparare adauga un aer regal oualor prin adaugarea smantanii si a untului, conferindu-le o textura cremoasa si un gust bogat. Originea […]

 

Dulceața de Aronia

Dulceața de aronia este o rețetă delicioasă și sănătoasă care utilizează fructele de aronia, cunoscute și sub numele de coacăze negre. Aceste fructe mici și bogate în antioxidanți au devenit populare datorită beneficiilor lor pentru sănătate, iar dulceața de aronia este o […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.